Prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova održat će studentima preddiplomskog i diplomskog studija u sklopu drugog po redu Bernays Masterclassa predavanje o novim geopolitičkim odnosima u Europi. Studenti, profesori i suradnici Bernaysa imat će priliku doznati koje povlastice je sa sobom donio ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kako će se novonastala situacija u Ukrajini reflektirati na EU te dobiti odgovore na mnogobrojna pitanja vezena uz aktualne političke trendove.

Vesna Pusić započela je svoju karijeru na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Kao sveučilišni profesor predavala je na brojnim američkim sveučilištima kao to su The American University, Georgetown University, Sloan School of Management, Massachussets Institute of Technology, Chicago University, Cornell University, The Willson Centre, The Foreign Service Institut, State Department te druge akademske, znanstvene i srodne institucije.

Devedesetih je godina bila jedan od osnivača te direktorica Erasmus Gildea, nevladinog, nestranačkog projekta za promicanje kulture demokracije u sklopu kojeg je organizirala velik broj okruglih stolova i rasprava o kontroverznim pitanjima u regiji, a projekt je pokrenut s ciljem poticanja građanske inicijative u razrješavanju sukoba i traženja alternativnih političkih rješenja na ovom području.

Vesna Pusić predsjednica je Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati. Od 2008. do 2011. godine bila je predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, a 2006. godine postala je potpredsjednica Europske liberalne i reformističke stranke (ELDR-a). Na predsjedničkim izborima održanim u prosincu 2009. kao kandidatkinja HNS-a osvojila je 7,25 posto, a danas Vesna Pusić obnaša funkciju ministrice vanjskih i europskih poslova te prve potpredsjednice Vlade.

Autorica je triju knjiga koje služe kao sveučilišna literatura „Demokracije i diktature“, „Vladaoci i upravljači“ te „Industrijska demokracija i civilno društvo“. Koautorica je knjiga „Industrial Democracy in Europe“ i „European Industrial Relations“, a objavila je i više od pedeset znanstvenih članaka u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima.

Podijeli objavu
Prethodni članakBernays dogovorio suradnju s najjačim multimedijalnim hrvatskim brandom – 24sata
Sljedeći članakPočele prijave na radionice Dana komunikacija!
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.