Produžen rok za prijave na natječaj Ministarstvo otvorenih podataka

Produžen rok za prijave na app izazov “Ministarstvo otvorenih podataka”: prijavi ideju, razvij aplikaciju i osvoji 2,500 USD!

„Ministarstvo otvorenih podataka“ je regionalni app izazov koji podržava kreativni potencijal mladih ljudi, otvorene podatke i razvoj tehnologija za inkluzivno upravljanje. Ukoliko znate za neki društveni problem, imate ideju kako ga riješiti i tako poboljšati upravljanje i učinkovitost u našim gradovima te ojačati sudjelovanje građana u radu institucija, a imate 18 ili više godina, pozivamo vas da se javite! Natječaj je upravo produljen tako da je novi rok prijave 5. prosinac 2016.

Prijave su otvorene studentima, aktivistima, start-up timovima, članovima nevladinih organizacija, poslovnog sektora ili još bolje – kombinaciji svega navedenog! U sklopu izazova zainteresirani timovi trebaju, na temelju raspoloživih baza podataka, osmisliti neki e-korisnički servis ili rješenje namijenjeno građanima/kama koji žive u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu, Makedoniji i Srbiji, bilo da je riječ o mobilnoj aplikaciji, vizualizaciji podataka, analitici ili ostalim e-rješenjima.

Deset najboljih timova će razviti svoje ideje na bootcampu u Zagrebu u veljači 2017. Dva pobjednička tima dobit će po 2,500 USD i inkubacijski program koji se sastoji od četiri mjeseca individualne mentorske podrške za završetak aplikacije. Posebnu nagradu od 2,500 USD dobit će tim koji će imati najbolju ideju za korištenje prostornih podataka.

Više informacija o pravilima, rokovima i načinu prijave možete naći na www.ministryofdata.info, a vijesti pratite na Facebook stranici ili koristeći hashtag: #Mdata16

 

„Ministarstvo otvorenih podataka“ je osmislio UNDP, a podržavaju Ministarstvo financija Republike Slovačke, Fondacija Charles Stewart Mott i sponzor nagrada – GDi grupa.

Jelena Berković