Večeras je u Sarajevu održana svečanost uručenja PRO.PR Awardsa. Svečanost je utemeljena kako se ne bi zaboravili pojedinci koji na stručan, etičan i kreativan način upravljaju komunikacijskim procesima i doprinose razvoju struke odnosa s javnošću.

Priznanje PRO.PR Vision Manager pripalo je Edhemu Foči, direktoru Al Jazeere Network Sarajevo, a laureati priznanja PRO.PR Awards su: Betul Mardin (Republika Turska), Cormac Liam Smith (Velika Britanija) George Ellis Ruano (Belgija), Andrey Barannikov (Ruska Federacija), Anja Linić Sikavica, Sandro Baričević, i Olivera Međugorac (Republika Hrvatska),  Dunja Mijatović i Mirna Šoja (Republika Bosna i Hercegovina), Maja Šotra, Ethem Numić i Žana Ranković (Republika Srbija), Mojca Beljan i Tamara Valenčić (Slovenija) te Emilija Zografska i Jovanka Radović (Makedonija).

«Reputaciju ne možete kupiti. Dugo ju stvarate, a možete ju izgubiti u trenutku. Večerašnji dobitnici gradili su reputaciju struke kroz funkcije koje su ostvarili svojim znanjem, trudom, radom, inovativnim, a ponekad i rizičnim potezima procesa upravljanja komunikacija» – kazao je g. Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO.PR konferencije koja je utemeljila priznanja PRO.PR Awards.