Knjiga „Moć uvjeravanja“ – priručnik retorike za menadžere i one koji to žele biti, u kojoj Mirela sublimira svoje bogato trenersko iskustvo je uistino lako zanimljivo i čitljivo štivo, obogaćenim primjerima problematika i eventualnim rješenjima.

Ako netko ima problem s javnim govorom ili ima tremu pred javnim govorom ili pak želi usavršiti svoje prezentacijske vještine, onda je ova knjiga uistinu za vas.

Što čini uvjerljivost, kako prepoznati manipulaciju, kako voditi strukturirani razgovor, kako ne ponoviti mračnu stranu povijesti, to su samo neka od pitanja kojima se Mirela bavi u svojoj knjizi, navodi primjere i moguća rješenja.

Mirela smatra da moć uvjeravanja nije neka mistična i manipulativna kategorija koju trebamo izbjegavati i zaobilaziti, nego definicija retorike, znanosti i vještine kojom se služimo u svakodnevnom životu, prodaji, biznisu, obiteljskim i ljubavnim odnosima. Pritom je bitno i što, tko i kako govori, a sve to možete primijeniti u svojim odnosima s partnerima, prijateljima ili u obitelji.

Mirela u svojoj knjizi navodi da uvjeriti možete na tri načina:

Sadržajem (logos)
Vjerodostojnošću (ethos)
Strašću, vjerom u ono što govoriš (pathos)

“Moć uvjeravanja leži samo jednim dijelom u sadržaju, nešto većim dijelom u vjerodostojnosti (da li živiš ono što govoriš) i najveći dijelom u strasti (pathos) – koliko goriš za to što govoriš!”, navodi Mirela.

Ovo je uistinu koristan priručnik za sve razine menadžmenta, posebice sektora prodaje, odnosa s javnošću i marketinga. Knjigu možete kupiti u antikvarijatu.

 

 

Mirela Španjol Marković

 

 

Mirela Španjol Marković direktorica je tvrtke Ciceron komunikacije, jedine specijalizirane edukacijske kuće za treninge i savjetovanja iz područja retorike i komunikacije. Vodeći je hrvatski predavač i konzultant za područje primijenjene retorike u menadžmentu, prodaji i marketingu.

Retoriku je usavršavala na Univerzitetu u Tübingenu, Neufilologische Fakultät. Autorica je brojnih članaka u stručnim časopisima i dnevnim listovima te gostuje u elektroničkim medijima kao savjetnica i komentator za područja retorike i prodaje.

Autorica je knjige „Moć uvjeravanja“ – priručnika retorike za menadžere i one koji to žele biti, u kojoj sublimira svoje bogato trenersko iskustvo. Organizatorica je istoimene Međunarodne konferencije o retorici i kulturi komuniciranja, jedine takve u Hrvatskoj.

blank razmak red

Osim toga:

Živi i radi za svoj posao, retoriku, supruga, dvoje djece i psa
Namjerava početi živjeti i za sebe, ali ne zna se kad će…
Nekad je svirala gitaru, i opet će, kad krene s točkom 2
Vježba pilates, sluša Marit Larsen, Stinga i Dalaj Lamu
Zanima se za duhovnost, Istinu i načela Univerzalnog Uma