Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj traži mlade medijske nade. Svi zainteresirani najkasnije do 18. prosinca trebaju poslati svoje video-reportaže na zadanu temu. Glavna nagrada je izvještavanje s plenarne sjednice u Strasbourgu početkom 2015. godine.

Na natječaj se može prijaviti svaki redovni student/studentica bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta između 18 i 26 godina starosti. Također, važno je jednominutnim video uratkom dokazati izvrsne novinarske vještine. Cilj ovog natječaja je omogućiti mladima razvoj profesionalnih interesa, razvoj znanja te mrežu kontakata za buduću karijeru. Između ostaloga, mladi će imati priliku vidjeti rad i ustrojstvo Europskog parlamenta.

Tema prvog kruga natječaja su najveći izazovi pred mladima u Europskoj uniji. Fokus mora biti stavljen na Europski parlament. Snimljenu reportažu potrebno je postaviti na neki od online servisa kao što su to YouTube, Vimeo i sl. te podijeliti link videa putem prijavnog obrasca. Pobjednik prvog kruga odlazi na plenarnu sjednicu Parlamenta u Strasbourg od 12. do 14. siječnja 2015. godine te prati sjednicu i intervjuira jednog hrvatskog zastupnika. Mladi novinar mora napraviti priču koja će biti objavljena na web stranici europarl.hr te ponuđena studentskim, ali i mainstream medijima. Put i smještaj u Strasbourgu su pokriveni.

Pravila: www.europarl.hr/pdf

Više informacija potražite na linku.

 #MedijskeNade