Ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1 jučer je 29. rujna, predstavljen je Pilot-projekt policijske biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba. Pilot-projekt pokrenuli su Policijska uprava zagrebačka i Grad Zagreb na Vijeću za prevenciju Grada Zagreba kako bi se povećala prisutnost i mobilnost policijskih službenika, ali i pojačalo povjerenje između građana i policije kroz neposredniji kontakt. To će ujedno dovesti do i povećanja subjektivnog osjećaja sigurnosti građana Grada Zagreba.

S obzirom da Policijska uprava zagrebačka već više od godinu i pol dana u Zagrebačkoj županiji ima policijske biciklističke ophodnje (Samobor, Velika Gorica, Zaprešić i Sveta Nedelja), na red je došao i na Grad Zagreb, gdje se u četiri policijske postaje uvode biciklističke ophodnje. Jučer je predstavljeno prvih osam policijskih službenika koji će patrolirati na biciklima, po dva u svakoj od četiri postaje.

Dosadašnja iskustva policijskih službenika koji poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama pokazuju pozitivne rezultate koji se direktno odnose na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije, a ujedno i veću nazočnost policije na javnim mjestima. Zadovoljstvo građana i pozitivne reakcije na biciklističke ophodnje pokazatelj su da se radi o kvalitetnom projektu kojim se ujedno promovira biciklizam, zdrav načina života i očuvanje okoliša.

Na predstavljanju Pilot-projekta biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba okupljenima su se obratili zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Zagreb