Agencije za odnose s javnošću Mirele Holy prva je znanstvena knjiga, a i udžbenik na Sveučilištu Vern, koja se u okviru područja odnosa s javnošću bavi upravo agencijama. Iako su ove teme već obrađene, ovo je prvo djelo koje se bavi svim aspektima teorije i prakse agencija odnosa s javnošću. U knjizi se ističe važna osnova poslovnih znanja potrebnih i praktičarima i znanstvenicima s ovog područja.

Pridruži nam se na predstavljanju i osiguraj svoj primjerak po promotivnoj cijeni od 144,00 kn! Predstavljanje prvog VERN’ovog sveučilišnog udžbenika „AGENCIJE ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU”, održati će se u petak 15. studenoga, s početkom u 17.00 sati na Zagrebačkom velesajmu (Avenija Dubrovnik 15, Zagreb).

Udžbenik će predstaviti autorica dr. sc. Mirela Holy s dr. sc. Antom Žužulom, dr. sc. Damirom Jugom i urednicom prof. Miroslavom Vučić.

Promocija-knjige-Agencije-za-odnose-s-javnošću-1-foto-Petar-Vučetić

U Agencijama za odnose s javnošću autorica izrazito lokalnu djelatnost (što odnosi s javnošću jesu) znalački i spretno prilagođava uvjetima u kojima se ona doista i primjenjuje pa time rješava probleme i dvojbe čitatelja prevedenih djelā koja ne poštuju lokalne specifičnosti.

Osim pregleda uloge odnosa s javnošću, položaja i vrsta ustroja agencija, procesa u kojima se zbivaju, ova se knjiga bavi i teorijama koje su osnova agencijskog djelovanja u okvirima odnosa s javnošću.

Promocija-knjige-Agencije-za-odnose-s-javnošću-Mirela-Holy-4-foto-Petar-Vučetić

Djelo je napisano i namijenjeno studentima preddiplomskog i diplomskog studija poslovnih komunikacija na Sveučilištu Vern”, ali i studentima na svim fakultetima na kojima se izučavaju odnosi s javnošću.
Udžbenik je namijenjen i praktičarima iz odnosa s javnošću koji se žele sustavno usavršavati u svojim profesijama.

O autorici

Mirela Holy rođena je u Zagrebu u kojem je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te diplomirala na katedrama za etnologiju i komparativnu književnost, a potom i magistrirala i doktorirala na znanosti o književnosti na Filozofskome fakultetu u Zagrebu.
Radila je kao voditeljica akcija i manifestacija u Narodnome sveučilištu Dubravi, u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja bavila se odnosima s javnošću i bila šefica Kabineta ministra te je u agenciji za odnose s javnošću Maksima komunikacije bila zaposlena kao voditeljica projekata, voditeljica klijenata i izvršna direktorica agencije. Na parlamentarnim izborima 2007. i 2011. godine izabrana je u Hrvatski sabor na listi SDP-a, a dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode obnašala je u prvoj polovici 2012. godine te se potom vratila u Hrvatski sabor. Dužnost zastupnice u Skupštini Grada Zagreba obnašala je tijekom 2009. i 2010. godine.
Naprednu zelenu političku stranku Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) utemeljila je 2013. godine. Na europskim parlamentarnim izborima 2014. godine osvojila je mandat na listi ORaH-a i predala ga je drugoplasiranom na listi.
Zaposlena je na mjestu pročelnice triju specijalističkih diplomskih studija: Upravljanju poslovnim komunikacijama; Upravljanju ljudskim potencijalima i Menadžmentu održivog razvoja turizma na Veleučilištu VERN”.
Objavila je ekofeministički roman mit Apokalipsa (1991.); monografiju Mitski aspekti ekofeminizma (2007.); komunikacijski priručnik Komunikacijske (strategije) magije (2012. – suautorica knjige Sonja Hodak); knjigu političke publicistike Vražica nosi Pradu, a bogovi konfekciju (2017.) te dječji znanstvenofantastični roman Kraljevstvo Onkraja (2017.).
Dobitnica je nagrade »Miko Tripalo« za izuzetan doprinos demokratizaciji društva i promociji ljudskih prava za 2012. godinu.

http://bit.ly/agencije_za_odnose_s_javnoscu