Gospodin Andrey Barannikov jedan je od ovogodišnjih dobitnika PRO.PR nagrade te prošlogodišnji predavač na PRO.PR konferenciji. Gospodin Barannikov može se pohvaliti dugogodišnjom karijerom u odnosima s javnošću te je u poslovnim krugovima iznimno cijenjen i respektiran na ovom polju.

Andrey Barannikov odnosima s javnošću bavi se već više od 20 godina. Karijeru je započeo kao PR menadžer u švedskoj agenciji Andreasson za odnose s javnošću, gdje je ubrzo napredovao do pozicije voditelja odjela za odnose s javnošću te zamjenika CEO SPN Granat komunikacijske agencije. Gospodin Barannikov na položaju predsjednika uprave SPN Granat radio je od 1999. godine. Godine 2005. agencija se pridružila globalnoj mreži agencije za odnose s javnošću Ogilvy te se od tada kompanija zove SPN Ogilvy. Dobitnik je brojnih prestižnih ruskih i međunarodnih nagrada industrije: EAME SABRE nagrada i Global SABRE nagrada, IPRA Golden World Awards, Cannes korporativni mediji i TV nagrada, Media Manager Rusije, Silver Archer, itd… U 2007. Andrey Barannikov izabran je za listu 50 najboljih menadžera u kategoriji profesionalnih usluga u konkurenciji 1000 ruskih menadžera, koju sastavlja Kommersant izdavačka kuća i ruske udruge menadžera.
Barannikov je predsjednik ruske Komunikacijsko-konzultantske udruge, potpredsjednik ruske udruge za odnose s javnošću  (RASO) i predsjednik sjeverozapadnog ogranka RASO-a. On je također i član Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA).
Andrey Barannikov posjeduje diplomu iz orijentalne studije Fakulteta na Sveučilištu u St. Petersburgu gdje je diplomirao na temu ‘Povijest Indije’.