Koje su dužnosti predstavnika studenata te koji su najizazovniji zadaci s kojima se susreo kao predsjednik SZ-a Bernaysa, samo su neka od pitanja o kojima smo razgovarali s Domagojem.

Za početak, možeš li nam reći kako je to biti predstavnik svih studenata? Je li to samo “titula na papiru” ili se iza nje krije i velika odgovornost?

Zadatak studentskog predstavništva je pomaganje kolegama studentima u ostvarivanju prava i razumijevanju obaveza za vrijeme trajanja studija, kao i njihovo poticanje na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima. Iz tog je razloga uloga studentskog predstavnika izuzetno odgovorna jer podrazumijeva „osluškivanje bila“ studenata i razumijevanje njihovih problema kako bi im se moglo pomoći da u što kraćem roku riješe svoje probleme i svoje vrijeme iskoriste za sudjelovanje u postojećim i pokretanje novih kreativnih projekata.

Vjerujemo kako biti član ili, u tvom slučaju, predsjednik Studentskog zbora nije nimalo lako. Možeš li nam ukratko predstaviti vaše, ali i svoje dužnosti?

Studentski predstavnici sudjeluju u radu Stručnog vijeća Bernaysa donoseći odluke koje se tiču svih aspekata studiranja na Bernaysu, donose vlastiti plan i program djelovanja kojim preciziraju aktivnosti kojima će se baviti u tekućoj akademskoj godini i potiču izvannastavne aktivnosti studenata. Nadalje, brinu o kvaliteti života studenata, kvaliteti studijskog procesa, studentskom standardu i mnogim drugim pitanjima važnim za studente. Uloga predsjednika Studentskog zbora je rukovođenje navedenim aktivnostima što je velika odgovornost, ali i prilika koja omogućuje profesionalni napredak i suočavanje s brojnim izazovima.

Koji je najizazovniji zadatak s kojim si se susreo tijekom svog mandata?

Bernaysov Studentski zbor će ubrzo navršiti prvu godinu postojanja što ga vjerojatno čini najmlađim studentskim zborom u Hrvatskoj. Prvi izazovi s kojima smo se susreli jesu njegovo osnivanje i pokretanje studentskog aktivizma od samog početka. Tijekom prethodne i tekuće akademske godine, Studentski zbor Bernaysa je osnovao četiri odbora, organizirao brucošijadu, uključio se u nacionalno studentsko predstavničko tijelo – Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, uveo je studentske demonstrature i dekanovu nagradu i susreo se s još brojnim drugim izazovima koje je uspješno riješio.

Kako se slažeš s ostalim kolegama iz Zbora? Kako izgleda jedan vaš sastanak?

Članovi se odlično slažu od samog početka i stvaraju pozitivnu atmosferu na svakom sastanku koja prilično doprinosi produktivnosti Zbora. Tipična sjednica počinje službenim pozdravom i čitanjem točaka dnevnog reda, a zatim slijede rasprava i zaključak o svakoj pojedinoj točci. Nakon obavljanja službenog dijela, slijedi onaj lakši i opušteniji dio, a to je druženje članova Zbora uz komentiranje studentskih zbivanja koje nerijetko rezultira s odličnim prijedlozima budućih aktivnosti. U manje od godine dana, Studentski zbor je održano čak osam sjednica i pokazao želju za radom i djelotvornost.

Unatoč tome što si predsjednik SZ-a, ti si i odličan student koji uz to što marljivo uči i radi. Kako uspijevaš uskladiti sve svoje obaveze? Kako izgleda tvoj jedan dan?

Radni dan počinje ustajanjem u sedam sati ujutro nakon čega slijede doručak i pregled aktualnih medijskih tema. Dolaskom na posao rješavam tekuće zadatke za klijente za koje sam zadužen, a radni dan traje do 17 sati. Nakon posla slijede predavanja i rješavanje studentskih obaveza ili kava s kolegama. Vikendima odmaram i izlazim, a kada su ispiti, učim. Sve obaveze uspijevam riješiti zahvaljujući podršci i razumijevanju mnogih, meni dragih osoba kojima ovim putem zahvaljujem.

I za kraj, bliže nam se novi studentski izbori. Imaš li kakvu poruku za kandidate?

Poručujem svim kandidatima da se odvaže i aktivno uključe u rad Bernaysovog studentskog predstavništva. Rad u Studentskom zboru je odlična prilika da se međusobno upoznaju studenti različitih godina, razmijene iskustvo, nastave stare i pokrenu nove projekte i na taj način svojim doprinosom proaktivno učine studiranje na Bernaysu za kolege i sebe još boljim.

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 16.01.2015.
Sljedeći članakLeonie Hoskin objasnila što za IKEU znači ‘demokratski dizajn’
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.