Kroz humanitaran rad u  timu Komuniciraj humanitarno imala sam priliku surađivati sa brojnim medijima i organizacijama. Medijski potporu od početka imali smo od PRglasa, koji je kasnije postao i naš medijski pokrovitelj. Kako sam studentica diplomskog studija, Edward Bernaysa Visoke škole za komunikacijski menadžment, smjer odnosi s javnošću, PRglas bio je idealna prilika sa sudjelovanje u pojedinim PR aktivnostima. Ova suradnja mi je omogućila da se istaknem i da budem preporučena za praktično usavršavanje u IM&C agenciji. Kako je to upravo ono što mi je potrebno, sa oduševljenjem sam otišla na razgovor u IM&C.

IM&C agencija je jedna od vodećih agencija specijaliziranih za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću, osnovana 2002. godine. U svakodnevnom radu već gotovo 13 godina pruža potrebnu komunikacijsku potporu klijentima pri realizaciji njihovih komunikacijskih i poslovnih ciljeva te aktivno doprinosi izgradnji povjerenja i ugleda svojih klijenata u javnosti. Obzirom da su klijenti IM&C agencije neke od vodećih hrvatskih kompanija te također internacionalni klijenti bila sam sigurna da mi izazova i zadataka neće nedostajati.

Prije svega, bila sam vrlo uzbuđena jer je ovo bio moj prvi ovakav razgovor u PR-u. Razgovor sa šefom je prošao odlično i ubrzo sam već započela sa radom. Većina kolega, studenata pitalo me da li je na početku bio prisutan strah. Smatram da strah uvijek postoji kod novih situacija u životu, no ovaj strah je bio pozitivan. Više okupljen znatiželjom, početničkim promatranjem i željom da sve napravim kako treba.

U mojem radu, oko sebe imam divan tim ljudi. Šefovi su odlični, pristupačni i uvijek veseli kada dođu u ured. U uredu svoj radni dan provodim sa Petrom, Stanom, Martinom, Natašom Doroteom. Usudim se reći da su sve moje mentorice jer su mi sve na raspolaganju za sve moje upite. Odnose se prema meni kao prema početniku, što mi je izuzetno važno. Detaljno mi objasne svaki zadatak. Krenula sam od osnovnih zadataka poput press clippinga i monitoringa, no sve više dobivam i nove zadatke sa kojima se prvi put susrećem i veselim se kada dobro riješim svaki zadatak.

Kako još studiram u IM&C imaju razumijevanje za moje studentske obveze, odnosno radno vrijeme je prilagođeno studentskim obvezama, no uskoro su i svi ispiti gotovi, pa ću se u potpunosti moći posvetiti isključivo praksi.

Od raznih PR stručnjaka do sada sam imala priliku čuti kako je posao u PR pretežno stresan, no mišljenja sam da nije uvijek tako. Okolina u uredu ima jednu dozu opuštenosti, odnosno u IM&C uvijek ima prostora za smijeh i odmor uz najfiniju kavu. Smatram da je organizacija najvažnija.

Što sam duže na praksi, to sam svjesna koliko je praksa važan faktor za svakog početnika. Nadam se da ću biti dio IM&C tima što duže te da ću steći što više praktičnog znanja u PR-u. Došlo je vrijeme da teoriju primijenim u praksi. Svakako bih preporučila, svakom mladom PR-ovcu ako ima priliku da bude dio jedne od agencija u PR-u, jer tu se najviše nauči. Nadam se da i PR agencije imaju dovoljno otvorenih vrata upravo za praktikante. Iznimno sam sretna i zahvalna što se meni upravo pružila ova prilika u IM&C agenciji te se ovim putem zahvaljujem i Moreni Begić, urednici PRglasa što je prepoznala moj trud i motiviranost za radom u struci.

POSAO IM&C PR AGENCIJA

Podijeli objavu
Prethodni članakNajbolji oglašivač i najbolja agencija svijeta na Danima komunikacija 2015.
Sljedeći članakReforma školstva: polovica ispitanika želi manje učenja napamet, a više kreativnosti!
PRglas - dopisnica Suzana je studentica diplomskog studija na Edward Bernaysu, Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Završila je stručni preddiplomski studij marketinga i komunikacija na Visokoj poslovnoj školi Zagreb s pravom javnosti. Prva radna iskustva stekla je na radiju i kao novinar. Suzana Jovanović radi u IM&C agenciji od siječnja 2015. godine kao mlađa savjetnica. Prva radna iskustva stekla je na radiju još za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, gdje je kao voditelj i novinar provela devet godina. Izazove poslovnog dijela života nastavila je prihvaćati u telekom industriji, radom uz studij odnosa s javnostima. Danas radi u odnosima s javnošću, a najveća joj je ljubav upravo brand PR. Ne manje izazovno za nju je i područje korporativnog, projektnog i event menadžmenta, a nedavno je zaplivala i u glazbeni PR. Community menadžment i društveno odgovorno poslovanje njezina su životna svakodnevnica. Naime, voditeljica je humanitarne inicijative Komuniciraj humanitarno i članica HUOJ-a.