CIPR Program, svjetski je priznati edukacijski program za stručnjake u odnosima s javnošću, čija je premijera u Hrvatskoj okupila 20 vodećih PR-ovaca s dugogodišnjim iskustvom.

‘PR-ovce u Hrvatskoj doživljavaju kroz dva ekstrema, savršenu plavušu kao što je Samantha Jones ili bezočnog lažljivca Mefista’, zaključila je Ankica Mamić iz agencije IM&C, na današnjoj promociji polaznika prve generacije CIPR programa u Hrvatskoj.

Riječ je o svjetski priznatom edukacijskom programu za stručnjake u odnosima s javnošću, čija je premijera u Hrvatskoj okupila 20 vodećih PR-ovaca s dugogodišnjim iskustvom. Sue Wolstenholme, predstavnica CIPR-a iz Velike Britanije, pohvalila je hrvatske kolege te naglasila kako su se kroz polugodišnji program polaznici  pripremili za njihovu buduću ulogu predavača.

‘Još uvijek postoji problem u sektoru lokalne uprave i samouprave, gdje rade kvalitetni stručnjaci, međutim nemaju mogućnost pokazati sve što znaju.’

Naime, od jeseni se u Hrvatskoj pokreću tri programa CIPR-a i to početni program za amatere, napredni program namijenjen PR-ovcima s minimalno dvije godine iskustva te Diploma, program za iskusne stručnjake.

Polaznici su naglasili kako je ovaj program izuzetno važan za pozicioniranje struke te učenje teorijskih znanja.

Dubravka Jusić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, naglašava da se u posljednje dvije godine povećao broj ljudi zaposlenih u ovom sektoru te da poslodavci ističu kako su PR-ovci osobe u koje moraju imati povjerenja te s kojima žele intenzivno komunicirati o planovima tvrtke.

Kristina Laco iz agencije Premisa ovom prigodom naglašava da je struka u gospodarskom sektoru dobro pozicionirana te da ‘svaka kompanija koja drži do sebe’ ima razvijen sektor odnosa s javnošću. ‘Još uvijek postoji problem u sektoru lokalne uprave i samouprave, gdje rade kvalitetni stručnjaci, međutim nemaju mogućnost pokazati sve što znaju’, zaključila je Laco.

Autor: Marina Šunjerga