Ankica Mamić, direktorica agencije IM&C, ovog je vikenda u Barceloni sudjelovala u ocjenjivanju programa odnosa s javnostima IPRA Golden World Awards for Excellence. Ankica Mamić, kao jedina članica žirija iz Hrvatske, sa stručnjacima iz cijelog svijeta, odlučivala je o pobjednicima ovogodišnjih „PR Oscara“ u 21 kategoriji čija će imena biti objavljena na 2008 Golden World Awards Gala u Londonu u srpnju 2008. godine.

 Ovogodišnja sedamnaesta dodjela nagrada IPRA Golden World Awards najveće je i najprestižnije natjecanje u PR-u koje svake godine okuplja velik broj PR stručnjaka iz udruga, tvrtki, privatnih institucija, nevladinog sektora i vladinih institucija. Prijavljeni programi odnosa s javnostima mogu biti lokalnog, regionalnog, nacionalnog i internacionalnog karaktera. Svaki se program procjenjuje na temelju kompetencije u pet područja – analiza situacije, istraživanje, planiranje, izvršenje i evaluacija.

cabecera

IPRA, međunarodna udruga za odnose s javnostima, vodeća je globalna udruga PR profesionalaca s ciljem unapređenja struke te poticanja otvorenih i transparentnih komunikacijskih aktivnosti i razvoja etičnosti. Navedene ciljeve IPRA ostvaruje kroz brojne prilike za networking članova, kodeks djelovanja i intelektualno vodstvo profesije te kontinuirano nagrađivanje najboljih programa u odnosima s javnostima kroz IPRA Golden World Awards for Excellence.

Prepoznavši važnost sudjelovanja u radu ovakvih, svjetskih udruga stručnjaka u odnosima s javnostima, Ankica Mamić odlučila se za članstvo u IPRA-i 2007. godine te od tada sudjeluje u svim aktivnostima ove međunarodne organizacije.

 Članstvo u renomiranim međunarodnim udrugama koje se bave unapređenjem struke odnosa s javnostima važan je dio strategije naše agencije. Tako je, mojim osobnim članstvom u IPRA-i, agencija dobila pristup globalnom znanju te brojne prilike za networking i sudjelovanje u razvoju struke na svjetskoj razini,

istaknula je Ankica Mamić.

Agencija IM&C, agencija je za odnose s javnostima koje provodi proaktivno i s ciljem izgradnje kvalitetnih odnosa s cjelokupnom javnosti, ali i pojedinim njenim grupama. Prateći trendove u odnosima s javnostima, kao i provodeći ono što je u svijetu poznato kao new media relations – osobniji pristup novinarima, kao i dostupnost informacija brojnim online i offline kanalima, agencija IM&C kontinuirano radi na unapređenju imidža svojih klijenata: tvrtki, institucija i pojedinaca.