Pozivamo vas na radionicu „Djeca u promotivnim kampanjama – kako izbjeći loše i potaknuti dobre prakse“ namijenjenu svim zainteresiranim članovima HUOJ-a.

Cilj radionice jest osvijestiti polaznike o lošim praksama u području rada odnosa s javnošću, komunikacijskih aktivnosti i kampanja u kojima se ili samo prikazuju malodobne osobe i djeca, ili se prema njima izravno komunicira, odnosno potaknuti ih da uvedu društveno odgovoran pristup u komunikaciji prema javnostima te zaštite prava djece u svojim kampanjama ili drugim promotivnim aktivnostima.

Radionicom će polaznici biti senzibilizirani za ulogu djeteta u kampanjama te upoznati kako da ostvare svoje ciljeve promocije proizvoda pazeći pritom na dobrobit djeteta. Kroz postojeće primjere, razmatrat će se dobri i loši primjeri, te će se ukazati na posljedice koje djeca mogu imati ukoliko se njihova prava zanemare.

Radionicu će održati Hana Hrpka, ravnateljica Hrabrog telefona, u četvrtak, 2. lipnja 2016. godine u 17 sati, u prostorima HUOJ-a.

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 1997. godine.  Organizacija je osnovana s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. U svojem svakodnevnom radu, Hrabri telefon danas ima dvije savjetodavne telefonske linije – Hrabri telefon za djecu gdje djeca mogu govoriti o svojim osjećajima, situacijama koje ih čine zbunjenima te situacijama zbog kojih stječu dojam da se njihova prava krše na bilo koji način te Hrabri telefon za mame i tate gdje roditelj može razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz pozitivan psihosocijalni razvoj djeteta. Hrabri telefon je dosad izdao 22 edukativno-informativne brošure i jednu radnu bilježnicu. Dio njih je za djecu, a dio za roditelje ili stručnjake.

Ljubazno molimo potvrdu dolaska do srijede, 1. lipnja do 15:00 sati na info@huoj.hr.

Podijeli objavu
Prethodni članakVanja Vaniček i Kristijan Gregorić u žiriju 20-og natjecanja Euro Effie
Sljedeći članakBledCom 2016: Spajanje ljudi u prekinutom svijetu
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.