Logo_Mladi_i_mediji

 

„Mladi u medijima: izazovi i perspektive“ naziv je konferencije koja će se, u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, održati 21. veljače 2014. na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8. Na konferenciji će se raspravljati o odnosu mladih i medija u Hrvatskoj, medijskoj pismenosti mladih te perspektivama u obrazovanju mladih o medijima i kritičkom promišljanju o medijskim sadržajima.

Ovim će putem biti i predstavljeni rezultati istraživanja „Mladi i mediji“, u kojemu je sudjelovalo 11 zemalja iz regije. U istraživanju je sudjelovalo preko 4000 mladih osoba te niz organizacija mladih, medijskih organizacija te predstavnika medija.

Jutarnji dio konferencije bit će posvećen predavanjima stručnjaka. Neki od izlagača su: Boris Postnikov iz Službe za javnu komunikaciju Ministarstva kulture, dr. sc. Vlasta Ilišin iz instituta za društvena istraživanja, dr.sc. Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti, Filip Gospodnetić iz Foruma za slobodu odgoja te drugi stručnjaci iz područja komunikacija.

Popodnevni dio konferencije bit će posvećen radionicama s tematikom medija i komunikacije.

Ovaj događaj organizira se u sklopu projekta „South East Europe Youth and Media Initiative“, kojeg financira Fondacija Otvoreno društvo.

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje, a dodatne informacije dostupne su na stranicama Foruma za slobodu odgoja.

[google_map width=”640″ height=”300″ latitude=”45.80986″ longitude=”15.98931″ zoom=”11″ marker=’true’ controls=’true’ disabledoubleclickzoom=’true’ scrollwheel=’false’ dragable=’true’ maptype=”ROADMAP” ]