Poziv mladim novinarima i studentima novinarstva za Radionicu reportaža u Virovitici

Radionica reportaža namijenjena je studentima viših godina studija novinarstva i srodnih studija, mladim ljudima koji su počeli surađivati s portalima i drugim medijima te ostalim novinarima koji žele unaprijediti svoje znanje. Voditelj Radionice i predavač-mentor je dr. sc. Mirko Mlakar, dipl. politolog, dugogodišnji novinar i urednik u Borbi, Jutarnjem listu, Poslovnom dnevniku i drugim medijima.

Radionica će biti održana u vrijeme višednevnog Festivala reportaža i reportera Fra Ma Fu, pa će kao predavači-mentori gostovati i sudionici Festivala. Susreti sa starijim kolegama iskoristit će se za razmjenu iskustava, poglavito za upućivanje na dobre i loše reportaže iz Hrvatske i svijeta.

S obzirom na to da je riječ o obliku rada u kome je bitno sudjelovanje samih sudionika (visoka participativnost, interaktivnost) radionicu će pohađati 10 – 12 sudionika.

Kandidati moraju poslati svoj životopis i barem jednu reportažu. Studenti koji se još nisu ogledali u tome žanru, mogu poslati dvije kartice, tj. do 4000 znakova svojih razmišljanja o reportaži ili reportažnom zapisu o nekom događaju.

Radionicom će se u pet termina s minimalno 18 školskih sati, nastojati odgovoriti na praktična pitanja koja polaznici postavljaju; potaknuti na razmatranje nekih pitanja koja bi se trebala pojavljivati u vezi s (reportažnim) novinarstvom, od jezično-izražajnih do etičkih te stjecati i razvijati reporterska znanja i vještine

U dogovoru s mentorom, svaki će polaznik tijekom Radionice, kao završni rad,  napraviti reportažu za što će dobiti diplomu o pohađanju. Organizator će se pobrinuti za objavljivanje i (simbolično) honoriranje najboljih reportaža.

Radionica će se održati od 2. do 4. rujna u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Troškove smještaja i prehrane za polaznike snosi organizator – Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje.

Rok za prijavu je 10. kolovoza, a lista sudionika objavit će se do 20. kolovoza 2016. godine na portalu hnd.hr.

Prijave kandidata primaju se na adresu mvmlakar@gmail.com, a sve informacije možete dobiti na framafu.fest@gmail.com.

Podijeli objavu
Prethodni članakŠto povezuje Weekend Media Festival i knjigu Čaj od šljiva?
Sljedeći članakHRT predstavio troja nova multimedijska satelitska vozila
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//