Čak 43,6 posto agencija za odnose s javnošću traži kadar u sklopu višeg menadžmenta, dok njih 41,3 posto traga za srednjim menadžmentom.

Ovogodišnji World PR Report proveo je istraživanje nastojeći odgovoriti na pitanje zašto se sve više PR agencija bori sa zapošljavanjem kvalitetnog kadra. Naime, kao najveći izazov unutar industrije odnosa s javnošću agencije su navele pronalazak kvalitetnog kadra u sklopu višeg i srednjeg menadžmenta, a potom slijedi zadržavanje i daljnje usavršavanje talentiranih mladih ljudi. Uz diplomski studij novinarstva, PR agencije su kao najveći izvor talenata navele i vlastite odjele, a nikako se ne smiju zanemariti ni konkurentske tvrtke iz iste branše. Na pitanje o faktoru koji u najvećoj mjeri negativno utječu na traženje novih snaga izvan PR-a, agencije su navele očekivana razina plaće i nedostatak prenosivih vještina te nedostatak interesa kod potencijalnih novih zaposlenika.

2012-logo

Podijeli objavu
Prethodni članakJe li brand novinarstvo novi PR?
Sljedeći članakMarina Čulić Fischer i Smiljana Leinert Novosel komentirale komunikaciju predsjedničkih kandidata
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.