LATIN-JAZZ I SALSA KONCERT NA HRT-u

Petak, 28. travnja u 15 sati
Dvorište zgrade HRT-a, Prisavlje 3, Zagreb

Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, trombonist, skladatelj, dirigent

Pozivamo vas na svirku, ples, druženje i opuštanje na livadi u dvorištu zgrade HRT-a: uz dekice, pokoji zalogaj i piće prolavimo skorašnji Međunarodni dan jazza!

Međunarodni dan jazza obilježava se od 2012. godine u više od trideset zemalja širom svijeta. Kao dan obilježavanja izabran je 30. travnja, a odluka je donesena na Općoj skupštini UNESCO-a u studenom 2011. godine, na poticaj američkog pijanista Herbieja Hancocka, koji je nedugo prije proglašen UNESCO-vim ambasadorom dobre volje. Uz slogan „dati jazzu ono što zaslužuje“, bio je to ujedno jedan od prvih velikih projekata Herbiea Hancocka otkako je dobio tu počasnu titulu.

U povodu tog praznika jazza koji obilježava cijeli svijet, Jazz orkestar HRT-a na čelu s Mironom Hauserom, koji se ovaj put predstavlja i kao trombonist i kao skladatelj i kao dirigent, priredit će vatromet latino i salsa glazbe. Riječ je o autorskom projektu Mirona Hausera naslovljenom Tu fragancia, a vruću atmosferu dodatno će zagrijati i plesači plesne škole Cuba, Danza & Corazon!

Pridružite nam se na livadi pored zgrade HRT-a; ulaz je slobodan, uz prethodnu najavu na broj 060 506 606 (cijena 3,49 kn/min za pozive iz fiksne mreže i 4,78 kn/min za pozive iz mobilnih mreža). Broj je aktivan od 24. travnja.

U slučaju kiše, koncert će se održati u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u.