Foto: posao.hr

Nekonvencionalna pitanja otkrivaju osobnost kandidata i ono što ne piše u njegovom CV-u.

Neuobičajena i neočekivana pitanja na razgovoru za posao menadžerima pomažu da o kandidatima otkriju stvari koje im pomažu prilikom procjene hoće li se kandidat uklopiti u korporativnu kulturu i atmosferu, piše Huffington Post.

Upravo takva nekonvencionalna pitanja otkrivaju osobnost kandidata i ono što ne piše u njegovom CV-u, a ovo su neka od njih:

Radite li na vašoj duhovnosti? (Oprah Winfrey)

Što biste napravili da dođe do apokalipse? (Ashley Morris, direktor Capriotti Sandwicha)

Gdje želite biti za pet godina? (Arianna Huffington, vlasnica Huffington Posta)

Koja je vaša supermoć? (Ryan Holmes, direktor HootSuitea)

Kada ste bili najzadovoljniji u vašem životu? (Dick Cross, osnivač Cross Partnershipa)

 

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 10.04.2015.
Sljedeći članak[EDUKACIJA] MEDIJI U AKCIJI: PRISTUP INFORMACIJAMA ZA NOVINARE
Poslovni dnevnik: Vodeći poslovni medijski brend u Hrvatskoj. Poslovni dnevnik je izvor svih najvažnijih poslovnih informacija za vodeće ljude gospodarstva i politike u Hrvatskoj. Glavna tematska težišta ovog lista koji od ožujka 2004. izlazi pet puta tjedno razvojni su procesi na tržištima, aktualni gospodarski događaji, važna zbivanja u svjetskom gospodarstvu kao i sva pitanja koja se tiču razvoja hrvatskog gospodarstva. Čitaju ga mali i srednji poduzetnici, obrtnici, menadžeri u velikim tvrtkama i čelnici najvećih poslovnih sustava u zemlji, svi oni koji svojim trudom i kreativnošću stvaraju nove vrijednosti i nova radna mjesta. Osim u tiskanom izdanju, Poslovni dnevnik drži uvjerljivu lidersku poziciju među hrvatskim poslovnim portalima te na adresi www.poslovni.hr iz minute u minutu prati događaje iz zemlje, regije i svijeta. Sinergijom tiska i weba Poslovni dnevnik ispunjava svoju misiju i postaje referentna točka okupljanja hrvatske poslovne zajednice. Web:poslovni.hr