Hrvatska – raj na zemlji. Mediteran kakav je nekad bio. 365 dana u Hrvatskoj. – Jesu li baš ti marketinški slogani ili nešto posve drugo privukli strance koji su ovdje našli svoj dom?  Što o nama misle oni kojima je Hrvatska postala domovina po izboru, a ne po rođenju? Vide li u hrvatskom turizmu nešto što mi ne vidimo? Što ističu kao dobre, a što kao loše strane Hrvatske kao turističke zemlje? I na kraju, zašto usprkos i unatoč svemu u Hrvatskoj vide svoj život?

O svemu tome, riječi će biti na panel raspravi Hrvatski turizam u očima stranaca, u subotu, 21. svibnja 2016. u 11 sati. Moderatorica panela Nevena Rendeli, razgovarat će s gostima:

Paul Bradbury, Split
Britanac koji je zamijenio kišu u svom rodnom Manchesteru za sunce u Hrvatskoj u kojoj živi od 2003.godine. Autor knjiga Lebanese Nuns Don’t Ski, Lavender, Dormice and a Donkey Named Mercedes kao i dva turistička vodiča za Split i Hvar s kojima je uspješno započeo informacijski turistički projekt 2011. godine.

Mark Thomas, Dubrovnik
Mark Thomas glavni urednik je “The Dubrovnik Times”, prvih novina napisanih na engleskom jeziku koje su se redovito počele objavljivati u Hrvatskoj. Ovaj je Englez došao u Dubrovnik gotovo prije deset godina kako bi osjetio život u ovom jedinstvenom gradu.

Pascal Tang, Pariz, Francuska
Pascal Tang zajedno je s dvojicom prijatelja, u ljeto 2015. godine, posjetio Hrvatsku te napravio kreativan video putovanja koji se ubrzo proširio putem hrvatskih medija. Dan poslije, sastao se s direktorom Hrvatske turističke zajednice u Parizu koja mu se tim putem htjela zahvaliti na izvrsnoj promociji naše zemlje.

Vladimir Miholjević, Tour of Croatia, Zagreb
Vladimir Miholjević najuspješniji je hrvatski profesionalni biciklist. Trenutačno vozi za talijansku momčad Acqua & Sapone, a profesionalac je od 1997. godine. Vladimir Miholjević i Kristijan Đurasek su jedina dva Hrvata, koja su završila utrku Tour de France. Vladimir Miholjević osnovao je tvrtku Top Sports Events i krenuo u realizaciju ambicioznog projekta Tour of Croatia.

Klaus Dieter Martin, Split
Klaus Dieter Martin, njemački pilot i poduzetnik, osnivač i vlasnik hrvatske zrakoplovne tvrtke European Coastal Airlines (ECA), sa sjedištem u Splitu, najveći je prijevoznik hidroavionima u Europi. Za svoj uspješan projekt odabrao je Hrvatsku jer je ona, prema njegovim riječima, pravo mjesto za ovakvu vrstu posla, odnosno prijevoz hidroavionima koji ima dugu i bogatu tradiciju.

Podijeli objavu
Prethodni članakHrvatska udruga povijesnih gradova slavi 5. obljetnicu
Sljedeći članakHAKOM donio nova pravila za operatore i prava za korisnike 5.5.2016
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.