U zemlji u kojoj se za kulturu izdvaja tek 0.46% državnog proračuna možda i nije čudno da gotovo 60% stanovnika niti jednom godišnje ne ode u kazalište, a čak 50% njih ne pročita niti jednu knjigu. Dapače, kultura se sve češće doživljava kao prepreka razvoju, kulturnjaci kao ‘uhljebi’, premda sva relevantna istraživanja ukazuju na upravo suprotno. Kako promijeniti takvu klimu i, uz gotovo uvijek nepostojeći budžet, uspješno komunicirati kulturu, a ne pretvoriti je u puki showbusiness proizvod? Saznajte iz domaćih i inozemnih primjera dobre, ali i iznimno loše prakse.

Panel rasprava Komuniciranje kulture održat će se u četvrtak, 19. svibnja u 15:00 sati. Gosti ovog panela su Connor Snowden (British Council za Hrvatsku i Sloveniju), Vuk Čosić (Rijeka – Europska prijestolnica kulture) i Marija Ratković Vidaković (Hrvatski filmski festival).

Moderatorica panela je Nora Krstulović, osnivačica i glavna urednica prvog nezavisnog portala u kulturi na hrvatskom jeziku, središnje regionalne informativne točke za izvedbene umjetnosti, Teatar.hr. U sklopu aktivnosti portala 2012. pokrenula je i realizirala prvu Teatar.hr Nagradu Publike, godišnji izbor laureata u domaćim izvedbenim umjetnostima.

Panel rasprava vodite će se na engleskom jeziku.

Podijeli objavu
Prethodni članakMehun: Bivši glasnogovornik ne može biti objektivan i vjerodostojan novinar
Sljedeći članakKonačno rješavanje sukoba interesa Tomislava Karamarka
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.