Na 12. PRO.PR konferenciji održat će se – Panel diskusija o lobiranju

Komunikacija je sama srž lobiranja, a lobiranje je dijalog između onih koji kroje pravila i onih koji promatraju pravila. No, u demokratskim društvima, svaka osoba ima pravo izraziti svoje mišljenje. Glavna valuta lobiranja je – informacija. Ili bi barem trebala biti. Dok ima onih koji su skloni korupciji, bit će i onih željnih suradnje s njima. Je li rješenje u kvalitetnim regulativama? Ne, jer korumpirani pojedinci uvijek pronađu put koji zaobilazi zakone. U ovom panel raspravi nastojat ćemo istražiti proces lobiranja i kako bi se korupcija u lobiranju mogla ukloniti ili barem smanjiti” – kazao je Richard Linning Organizacijskom odboru PRO.PR konferencije.

blank razmak red

Richard Linning je osnivač i stariji partner tvrtke The Stable House Partnership. Specijalizirao se za međunarodne odnose s javnošću te se kroz karijeru bavio javnim i korporativnim pitanjima, marketinškim kampanjama, kriznim menadžmentom, međunarodnim medijima i mnogim drugim aspektima međunarodnih odnosa s javnošću.

Okušao se i kao predavač na Centru za globalne odnose s javnošću na Sveučilištu North Carolina u Charlottei. Međutim, 2013., vraća se svojoj prvoj ljubavi – savjetovanju klijenta kako pomiriti interese organizacija i kreatora javnih politika.

Obnašao je funkciju Predsjednika Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) za 2011. g. Trenutno je suradnik Charted instituta za odnose s javnošću  i suradnik ORBICOM-a.

Richard Linning je autor mnogih članaka o raznim aspektima odnosa s javnošću, te je, ujedno, i član Uređivačkog odbora magazina The Journal of Communication Management. Prije nego što se u uzbudljivi svijet odnosa s javnošću, Linning je uspješno radio kao televizijski novinar u Australiji, Ujedinjenom kraljevstvu i Hong Kongu.

Na panel diskusiji, g. Linningu će se pridružiti Džejna Bajramović, direktorica korporativnih komunikacija u Fabrici duhana Sarajevo, Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije te George Ellis, lobist i vlasnik agencije za odnose s javnošću iz Bruxellesa.

blank razmak red

Vezani članci:

MujanovićPRO.PR konferepro.pr-2014-midincija održat će se
od 26. do 29. ožujka 2014. godine u
hotelu
Hollywood u Sarajevu.

 

 

 

 

Panel-diskusija o komunikaciji javne uprave