Na 12. PRO.PR konferenciji održat će se tri panel-diskusije na kojima će sudjelovati predstavnici državnih tijela, privatnih kompanija, medija i nevladinih organizacija. Moderator panela bit će Elvis Mujanović, komunikacijski savjetnik u programu za jačanje javnih institucija Bosne i Hercegovine, koji provodi Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) i njemačko savezno poduzeće koje je postavila vlada Savezne Republike Njemačke.

Panel-diskusija o komunikaciji javne uprave fokusirat će se na izazove i primjere komunikacije u javnoj upravi jugoistočne Europe. Panelisti će podijeliti svoje viđenje komunikacijske kulture u državnoj upravi jugoistočne regije u Europi, a zatim će pokušati ponuditi načine na koje se pojedina kultura može promijeniti kako bi bila funkcionalnija. Panelisti su predsjednik LG komunikacija Cormac Smith, glasnogovornik delegacije EU u Bosni i Hercegovini Andy McGuffie, glasnogovornica Direkcije za europske integracije Marina Kavaz-Siručić, direktor Agencije za državnu službu Neven Akšamija i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. Svako izlaganje bit će potkrijepljeno primjerima iz regije te zemalja članica Europske unije. Rasprava je prvenstveno upućena djelatnicima u javnom sektoru, ali i svim ostalim zainteresiranim stranama koje žele znati kako uspostaviti kooperativne odnose s javnim institucijama.

Moderator panela bit će Elvis Mujanović, komunikacijski savjetnik u programu za jačanje javnih institucija Bosne i Hercegovine, koji provodi Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) i njemačko savezno poduzeće koje je  postavila vlada Savezne Republike Njemačke.

Razvio je i koordinirao brojne mjere ciljane na poboljšanje organizacijske komunikacije javnih institucija u BiH. To uključuje kampanje podizanja svijesti, jačanje kapaciteta za strateško planiranje komunikacije te poboljšanje suradnje između javnog sektora i organizacija civilnog društva. U proteklih šest godina bio je urednik tromjesečnog časopisa, razvio je i obavljao kampanje na društvenim mrežama, društveno se angažirao u zajednici, pripremao je mjere za jačanje sposobnosti te je bio savjetnik na terenu.

Svoje obrazovanje stekao je na Filozofskom fakultetu, gdje je studirao književnost, a pohađao je i Školu za odnose s javnošću u Londonu.

panel diskusija

Vezani članci:

pro.pr-2014-midi