Photo:Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je održao govor o stanju nacije, u kojem se osvrnuo i na nejednakost u plaćama između muškaraca i žena.

Tijekom govora referirao se na popularnu seriju Momci s Madisona, što je privuklo veliku pozornost internetskih korisnika. “Žene danas čine polovicu naše radne snage. Ali one još uvijek zarađuju 77 centi na svaki dolar koji zarađuju muškarci. To je pogrešno i sramotno za 2014. godinu. Žena zaslužuje jednaku plaću za jednak rad… Vrijeme je da napustimo radnu politiku koja pripada epizodi Momaka s Madisona“, izjavio je američki predsjednik.

Nakon što je Obama povukao usporedbu s popularnom serijom, internet je ‘poludio’, pa je primjerice na Twitteru po minuti bilo gotovo 34 tisuće tvitova koji su se dotakli tog dijela njegovog govora, navodi Business Insider. To je ujedno bila tema o kojoj se te noći najviše pisalo na Twitteru.

Nakon toga oglasio se i autor serije Momci s Madisona, Matthew Weiner. “Podupirem predsjednika i počašćen sam da je naša serija postala dio prijeko potrebne državne diskusije”, priopćio je Weiner.

poslovni dnevnik

 

Podijeli objavu
Prethodni članakPR-ovci više nisu Darth Vaderi
Sljedeći članakKako PR stručnjaci unutar kompanija koriste društvene medije?
Poslovni dnevnik: Vodeći poslovni medijski brend u Hrvatskoj. Poslovni dnevnik je izvor svih najvažnijih poslovnih informacija za vodeće ljude gospodarstva i politike u Hrvatskoj. Glavna tematska težišta ovog lista koji od ožujka 2004. izlazi pet puta tjedno razvojni su procesi na tržištima, aktualni gospodarski događaji, važna zbivanja u svjetskom gospodarstvu kao i sva pitanja koja se tiču razvoja hrvatskog gospodarstva. Čitaju ga mali i srednji poduzetnici, obrtnici, menadžeri u velikim tvrtkama i čelnici najvećih poslovnih sustava u zemlji, svi oni koji svojim trudom i kreativnošću stvaraju nove vrijednosti i nova radna mjesta. Osim u tiskanom izdanju, Poslovni dnevnik drži uvjerljivu lidersku poziciju među hrvatskim poslovnim portalima te na adresi www.poslovni.hr iz minute u minutu prati događaje iz zemlje, regije i svijeta. Sinergijom tiska i weba Poslovni dnevnik ispunjava svoju misiju i postaje referentna točka okupljanja hrvatske poslovne zajednice. Web:poslovni.hr