U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić svečano je otvorio izložbu Zgrada HNK u Zagrebu – 120 godina poslije, autora Dinka Čuture.

Obrativši se uzvanicima i posebno se zahvalivši domaćinima i autorima izložbe, gradonačelnik Bandić je istaknuo: Ova zgrada nije samo mjesto rada i kreacije naših umjetnika, ona je istaknuti i zaštićeni spomenik kulture i kulturni centar našega grada i Hrvatske. Spomenuvši kako je zgrada Hrvatskog narodnog kazališta obnovljena prije 50 godina, najavio je izgradnju javne podzemne garaže za 2017.godinu, na obljetnicu obnove.

Izložba sadrži fotografije, filmove i digitalizirane plakate koji predstavljaju povijest Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, od najranijeg vremena do izgradnje nove zgrade kazališta, 1895. godine.

dogadanja zagreb bandić

NAJAVA

PJESNIČKA VEČER

U POVODU PRIMANJA PJESNIKINJE NATALIJE VOROBJOVE HRŽIĆ U REDOVITO ČLANSTVO SLAVENSKE KNJIŽEVNE I UMJETNIČKE AKADEMIJE – VARNA

Na poziv predstavnice Ruske nacionalne manjine grada Zagreba, DANAS, 14. listopada, u 18,00 sati, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravit će uzvanike na pjesničkoj večeri Krštenje stiha u povodu primanja rusko-hrvatske pjesnikinje Natalije Vorobjove Hržić u redovito članstvo Slavenske književne i umjetničke akademije – VARNA, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Ruske federacije u RH.