IDEJE KOJE OPSTAJU!

Marketing mreža raspisala je natječaj za prvu nacionalnu dodjelu godišnjih nagrada u području integriranih komunikacija – KAKTUS 2015. Nagrade se dodjeljuju u 13 kategorija, a dobiti će ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrirane kampanje u protekloj godini. KAKTUS 2015 slavit će samo one ideje koje izlaze iz granica očiglednog i usprkos teškim uvjetima inspiriraju i proizvode najefikasniju komunikaciju sa ciljnim grupama. Natječaj je otvoren do 20. rujna.

O tome tko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regije. Žiri iz Srbije ove godine radiće u sastavu: Anja Radulović (Leo Burnett), Borislav Miljanović (Represent Communications), Boris Marčetić (Popular Bruketa&Žinić OM), Vesna Ćeranić (Executive Group), Vladimir Ćosić (McCann Beograd), Vladimir Mitrović (Ovation BBDO), Dejan Ranđić (DNA Communications), Igor Grmuša (Degordian), Ivan Živković (Pioniri Communications), Lea Stanković (Communis DDB), Marina Grihović (Headline i Dkit), Miloš Ilić (LUNA/TBWA Belgrade), Miloje Sekulić (Homepage), Nevena Kurtović (Fusion Communications), Nebojša Babić (Orange Studio), Slaviša Savić (New Moment New Ideas Company), Srđan Erceg (HUGE Media), Srđan Mihajlović (Grey Belgrade), Tamara Bekčić (Chapter 4 PR) i Toni Laurenčić (Idea Plus Communications).

Regionalni žiri činit će: Alen Kekić (I TO NIJE SVE!, Hrvatska), Vanja Blumenšajn (Señor, Hrvatska), Vesna Beganović (Via Media, Bosna i Hercegovina), Zoran Trojar (Sonce.net, Slovenija) i Oliver Noveski (Brand Union, Makedonija).

“U proteklom periodu realizirane su brojne zanimljive i inovativne integrirane kampanje za koje smatramo da su vrijedne pažnje, kako stručne, tako i šire javnosti. Natječaj za KAKTUS nagrade prilika je da izmjerimo da li su to zaista ideje koje opstaju, ali i ocijenimo napredak struke. Očekujemo puno dobrih kampanja koje će ukazati na trendove razvoja, ali i na izazove koji određuju budućnost kreativne industrije u Srbiji”, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Ivana Parčetić Mitić.

Nagrade će biti svečano dodijeljene na na prvom Festivalu integriranih komunikacija – KAKTUS 2015, koji će biti održan 29. listopada u Beogradu.

Uvjete natječaja, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular i Pravilnik o radu žirija, možete pogledati na sajtu www.kaktus.rs.