Foto: Shutterstock/Press Clipping

Hrvatsko novinarsko društvo odlučno upozorava hrvatsku, a upozorit će i europsku javnost na prijetnje HDZ-ovog zastupnika Dujomira Marasovića koji je u raspravi u Hrvatskom saboru danas rekao kako je prvo što moraju napraviti kad se promijeni vlast za godinu dana – „pomesti sve s Hrvatske radiotelevizije“.

Radi se o klasičnoj i primitivnoj političkoj prijetnji, uobičajenoj i prepoznatljivoj kad je riječ o nedemokratskim strankama. Možda je Marasoviću to neoprezno ‘izletjelo’ iz usta kao što mu zna izletjeti i još ponešto drugog. No kao profesionalna novinarska udruga pribojavamo se da možda o tome snuju i Marasovićevi stranački šefovi, ali to nisu obznanili.

Svi imaju pravo i najoštrije kritizirati vođenje, uređivanje i rad HRT-a, ali će se ovakvim i sličnim prijetnjama političkim smjenama HND na sve dopuštene načine oduprijeti.

Za HND
Zdenko Duka, predsjednik


HND je član Međunarodne federacije novinara (IFJ/EFJ).
Novinarstvo je javno dobro.

Podijeli objavu
Prethodni članakDanijel Koletić pokušava smijeniti Aleksandru Kolarić
Sljedeći članakIzborno povjerenstvo HUOJ-a utvrdilo je privremene rezultate izbora za tijela HUOJ-a
Hrvatsko novinarsko društvo utemeljeno je 18. prosinca 1910. godine, član je Međunarodne federacije novinara (IFJ) i broji preko tri tisuće članova. Ciljevi Hrvatskog novinarskog društva su: a) ostvarivanje profesionalnih interesa, etičnosti i slobode javnog izražavanja; b) promicanje Ustavom zajamčenih prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te prava svake osobe na slobodu izražavanja, mišljenja i dostupnost svim javnim glasilima; c) čuvanje ugleda i dostojanstva profesije, d) zaštita novinara od samovolje izdavača i sprečavanje monopola; e) materijalna i socijalna zaštita novinara. Skupština je najviše tijelo upravljanja HND-om, koja bira predsjednika, Izvršni odbor, Nadzorni odbor, Vijeće časti i dio članova Upravnog odbora Fonda solidarnosti. Više možete pročitati na: www.hnd.hr//