U srijedu, 2.4.2014., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana je Voogle konferencija 2014. Organizator konferencije je Tehnološki park Varaždin d.o.o. koji je u suradnji s lokalnim partnerima, Mediatrend d.o.o. i Varaždinskim obrtničkim portalom te partnerima na EU projektima DanubePie i Europska poduzetnička mreža, okupio sudionike iz 10 zemalja Europe.

Znanje je ključni sastojak formule za uspjeh – zaključak je to panela na kojem sam sudjelovao s kolegicama Mirelom Španjol Marković i Elvirom Mlivić Budeš. U sklopu konferencije Voogle, u organizaciji Tehnološkog parka Varaždin, govorili smo o razlozima za neuspjeh u privatnom poslu i budućnosti edukacije poduzetnika.

Hrvatska ima više prirodnih resursa od većine zemalja slične veličine i ekonomsko-političkog značaja, ali ih ne iskorištava na pravi način. Novim znanjem i novim tehnologijama iskoristivost prirodnog resursa u pojedinim dijelovima Hrvatske može narasti i do deset puta. Hrvatska je osuđena na uspjeh, kaže Petar Lovrić.

Postavili smo pretpostavku da su prirodni resursi ili bogatstvo neke zemlje samo „začini“ za dobru poduzetničku priču, a da su glavni sastojci VRIJEME, ZNANJE i NOVAC. Novac je fiksna varijabla, vrijeme je resurs koji svi imamo jednako, a znanje je naša najvrjednija imovina.

Znanje je jedina imovina koju nam nitko ne može oduzeti, koja raste kada se dijeli i koju možemo ponijeti sa sobom bez obzira gdje odlučili živjeti.

Prof. Kopecki kaže: Mislite proaktivno i nemojte čekati da vam se nešto dogodi. Sami ste odgovorni sa sebe i svoju budućnost. Ako svatko brine za sebe, stvorit ćemo društvo „izvrsnih individualaca“  koji će i društvo u kojem živimo učiniti boljim, dodaje Bušelić.

Mirela kaže da moderna tehnologija nikada ne može zamijeniti čovjeka i kontakt koji je nužan u edukaciji, dok Elvira ističe struku i apelira na poduzetnike da se obrate stručnjacima za područja koja sami ne poznaju.

Upravo je završio ciklus prijava projekata za EU financiranje i zato šaljemo poruku svim poduzetnicima koji su aplicirali za sredstva iz EU fondova. Nemojte gubiti dragocjeno vrijeme čekajući odluku, iskoristite ga da se educirate i na taj način stvorite okolnosti da taj novac iskoristite na najbolji mogući način.

Važan je čovjek, s ove i s one strane! Tretirajte svoje zaposlenike, svoje kupce, ali i sve ostale, s poštovanjem dostojnim čovjeka i uključite „ljudsku“ dimenziju u svoje poslovanje, poručuje Ercegović.

Da, na bini HNK-a u Varaždinu nas je bilo samo troje, a ostale kolege smo snimili na njihovim radnim mjestima kako bismo dobili što veći uzorak i što bolju sliku problema koje poduzetnici imaju i ponudili što više rješenja i savjeta…

Bila je to vrlo uspješna konferencija koja je okupila više od 260 sudionika iz regije uz goste iz cijele Europe. Održano je Start Up natjecanje u kojem je tim „Rescue Croatia“ dobio glavnu nagradu i mogućnost da realizira svoju ideju.

Ugodno, zabavno i jako korisno, radujem se Voogle konferenciji u 2015 godini.

Kako bismo dobili što veći uzorak i što bolju sliku problema koje poduzetnici imaju i ponudili što više rješenja i savjeta, snimili smo kolege na njihovim radnim mjestima, one koji nisu mogli prisustvovati konferenciji.

Pogledajte video:

 

Podijeli objavu
Prethodni članak[Najava radionice] Uspješan i uvjerljiv javni nastup
Sljedeći članakKako oduševiti gosta i koju ulogu u tome ima mystery shopping
Osnivač Mariviam Success Academy i kreator nekoliko stručnih trening programa iz oblasti Prodaje, Razvijanja proizvoda (start–up), Osobnog razvoja (upravljanje ciljevima), Razvoja prodavača i prodajnih timova i Marketing strategije. Pametno postavljanje ciljeva vezanih uz edukaciju, karijeru, financije, vezu, užitak i tjelesnu spremu i njihovo ispunjavanje bitno je da bismo život učinili „vrijednim življenja“ i dali mu smisao. Njegova misija i osnova postojanja Mariviam Success Academy je da svojim znanjem i iskustvom pomogne svim sadašnjim i budućim privatnim poduzetnicima, prodavačima, studentima, sportašima i svim onima koji žele kvalitetniji život. Poruka koju šalje kao edukator: „Ako želite postići ono što do sada niste postigli, morate naučiti i primjenjivati znanja i vještine koje do sada niste poznavali.