U utorak i srijedu, 14. i 15. listopada 2014., u prostorijama HUOJ-a održan je prvi HUOJ studentski dan, dvodnevna studentska konferencija na kojoj su sudjelovali studenti odnosa s javnošću s različitih sveučilišta i učilišta.

Prvi dan konferencije studenti su imali priliku učiti o odnosima s medijima. Teorijski dio ovog dijela odnosa s javnošću približila im je Ana Smoljo Josić partner u Hauska & Partner koja je objasnila koje su posebnosti medija, kako uspješno surađivati s njima te koje su informacije korisne za objavu. Praktični dio odnosa s medijima približio im je Igor Ćutuk, rukovoditelj odnosa s javnošću u Coca-Cola HBC Hrvatska, uz pomoć snimateljice, koji ih je naučio i pripremio kako stati pred kamere, kako se ponašati i što reći u ključnom trenutku.

Na drugom danu konferencije učilo se o digitalnim komunikacijama gdje je član Uprave u agenciji Drap Davor Runje studentima na primjeru uspješnih i nagrađenih viralnih kampanja pokazao moć digitalnih medija i komunikacije. Popodnevnih termin bio je rezerviran za praktičnu radionicu iz digitalnih komunikacija koju je održao Krešimir Dominić partner u Ping Pong dvosmjerne komunikacije, a koji je studente naučio kako napisati objavu za društvene mreže, ali i koliko je važna optimizacija sadržaja i izbor ključnih riječi prilikom korištenja različitih alata.

Prvi HUOJ studentski dan prošao je i više nego uspješno te ćemo se potruditi da ovakve radionice postanu uobičajena praksa.

Podijeli objavu
Prethodni članakEACA: Tania Banotti, nova predsjednica NAC-a
Sljedeći članakPR zahtjeva sagledavanje šire slike
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.