U petak 13. prosinca 2013. godine Josipa Lisac održala je svoj drugi koncert povodom obilježavanja 40 godina od izdavanja antologijskog debi albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Prvi koncert Josipe Lisac povodom obilježavanja jednog od najvećih albuma u povijesti naše diskografije održan je 10. prosinca, a karte za njega rasprodane su mjesec dana prije koncerta. Zato je glazbena diva odlučila još jednom stati pred publiku u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i otpjevati najveće hitove iz svog bogatog glazbenog opusa.

Josipa Lisac stala je pred publiku koja ju je dočekala velikim pljeskom u 20.30 sati, te započela koncert s pjesmom „Ave Maria“. Glas, stas i karizma Josipe Lisac ispunile su Koncertnu dvoranu. Josipi se na pozornici pridružio njen dugogodišnji prateći bend, te su se stihovi, pjesme i riječi nastavili nizati. Publika je imala priliku čuti pjesme s antologijskog albuma izdanog 1973. godine, „Dnevnik jedne ljubavi“, te hitove koji su obilježili glazbeni život Josipe Lisac poput „Magle“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Danas sam luda“, „Hir, hir, hir“ i zajedničku pjesmu Josipe i riječke grupe Quasarr pod imenom „Ljubav“.

Antologijski album napisali su i uglazbili Ivica Krajač i Karlo Metikoš, poznat i pod imenom Matt Collins. Karlo Metikoš bio je veliki glazbenik koji je osvojio svijet i nastupao s najvećim glazbenicima, autor je brojnih pjesama i ljubav života Josipe Lisac, kojem je ona posvetila svoj koncert. Zaljubljenici u glazbu Josipe Lisac imali su prilike vidjeti na koncertu kratke filmove o velikoj ljubavi i velikom glazbeniku, Karlu Metikošu. Na krilima prekrasnih nota, stihova i ljubavi, Josipa Lisac još jednom je oduševila svoju publiku i najavila još puno ovakvih susreta.

 

Podijeli objavu
Prethodni članakOdmoriti ili odmoriti se
Sljedeći članakGenijalna šefica Yahooa pala na kriznom komuniciranju
Dopisnica na PRglasu, završila je stručni prediplomski studij marketinga i komunikacija na Visokoj poslovnoj školi Zagreb s pravom javnosti. Dobitnica je Dekanove nagrade kao najbolja izvanredna studentica treće godine prediplomskog stručnog studija marketinga i komunikacija. Trenutno je na diplomskom studiju Sveučilišta Sjever i radi u tvrtki NH MEDIA ENTERPRISES. Na prvoj godini studija je otkrila svoju veliku ljubav prema komunikacijama. Veliki je zaljubljenik u pisanje, glazbu, društvene mreže i učenje. Svoje slobodno vrijeme voli iskoristiti družeći se s prijateljima na kavi, igrajući se sa svojim nećakom ili u šetnjama prirodom.