Iako s godinom dana zakašnjenja, Facebook uvodi nove promjene u dizajnu izgleda News Feeda, no ne tako drastične kako su najavili na press konferenciji prošle godine.

Ako ste se ikad pitali zašto vi niste dobili novi dizajn Facebooka koji je najavljen na jesen prošle godine, odgovor leži da ga je manje od 10% korisnika dobilo, a oni su bili samo testeri. Naime, News Feed je izuzetno teško dizajnirati.

“Jedna od stvari koju moramo shvatiti je kako ćemo postići balans između pružanja velike količine informacija i dati vam stvari koje ne morate previše razumjeti da bi kliknuli na njih”, ističe menadžer za proizvode Greg Marra koji dodaje da je vrlo teško napraviti News Feed da radi na različitim veličinama ekrana, koji utječu na kako je lako, odnosno kako je teško, koristiti redizajniranu verziju News Feeda.

Izbornik s lijeve strane, gdje se nalaze aktivni korisnici raspoloživi za chat, neke stranice i poruke, te izbornik s desne strane koji ije imao sekcije s različitim informacijama, pokazale su se kao loše te ih neće biti u novom dizajnu.

first_news_feed_redesign

Ono što ćete vjerojatno primijetiti, ako ćete uopće, su veće slike na News Feedu koje se protežu preko cijelog Feeda, te nove gumbe i linkove na ostale dijelove Facebookove stranice. Upravo su fotografije dio Facebooka na koji korisnici najviše reagiraju, stoga i ne čudi kako će se one naglasiti na Feedu.

Jasno je kako Facebook želi napraviti promjene na News Feedu no isto tako ovo nije nimalo lagan zadatak za inženjere koji rade na tom dijelu Facebooka. Aplikacija Paper je jedan od pokušaja da se promijeni News Feed koji je kasnije zaživio kao zasebni projekt kako bi se na njemu moglo testirati i vidjeti kako korisnici reagiraju.

Za kraj spomenimo samo kako nove promjene na Facebooku možete očekivati od danas pa u narednim tjednima, naravno ako bude sve išlo po planu.

Izvor: Re/code