Dvije sestre rođene u istoj obitelji, isto odgajane, sudjelujući u istom događaju, na kraju mogu imati vrlo različita unutarnja iskustva. Dvije osobe koje se pripremaju za javni nastup u okviru istog poslovnog skupa mogu imati potpuno različito iskustvo. Jedna osoba će imati tremu i biti danima u panici, dok će druga s nestrpljenjem i uzbuđenjem jedva čekati taj trenutak samopromocije. Kad pet umjetnika slika isti prizor, sve slike će izgledati drugačije.

Isto tako, nesretna će osoba u svom životu uvijek pronaći brojne razloge za dodatno nezadovoljstvo, dok će zahvalna osoba uvijek pronaći barem jednu lijepu sitnicu u svakom, baš svakom danu.

Uvjeti za sreću jako se razlikuju od osobe do osobe i ne mogu se skupiti u jedinstvenu, općeprihvaćenu listu razloga za zadovoljstvo. S obzirom na to da smo duhovna bića, važno je spoznati moć oblikovanja vlastite stvarnosti pravilnim odabirom pozitivnih i ispravnih misli i stavova. Ukoliko u sebi godinama gomilate negativne misli, sama promjena rijetko se može dogoditi preko noći. No, ukoliko odlučite svaki put kad “lansirate” neku negativnu misao zastati na sekundu i razmisliti što stvarno želite, onda će iza svake negativne misli uslijediti pozitivna misao. Dakle, kad “iz navike” pomislite nešto što ne želite, zastanite i svjesno sebi priznajte što zapravo želite i što je za vas bolje, uzimajući u obzir da se pozitivno razmišljanje može naučiti. Sretno!

Podijeli objavu
Prethodni članakZašto se baviti odnosima s javnošću i kako u tome biti dobar?
Sljedeći članakŽiri Grand PRix 2014
Dr. sc. Elvira Mlivić Budeš je konzultantica za razvoj poslovnih vještina u Filaksu, voditeljica Katedre za ekonomiju i predavačica marketinških kolegija na Visokom učilištu Algebra. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a titulu doktorice znanosti stekla je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Nakon pozicija u srednjem menadžmentu različitih organizacija, odlučuje se za poduzetničku avanturu i već 15 godina uspješno vodi dvije organizacije. Autorica je brojnih priručnika, kolumnistica u časopisima i na portalima. Vjeruje da svatko može postati ono za čim čezne. Nije joj cilj postati uzor ili primjer, već koristan putokaz na putu prema uspjehu.