Objavljeno drugo izdanje sveobuhvatne knjige iz odnosa s javnošću prof. dr. sc. Zorana Tomića

Prof. dr. sc. Zoran Tomić, jedan od najiskusnijih komunikacijskih stručnjaka i znanstvenika u ovome dijelu Europe, objavio je drugo izdanje knjige „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“ koja broji gotovo 1400 stranica.

Drugo izdanje knjige „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“ jednog od vodećih komunikacijskih stručnjaka i znanstvenika u ovome dijelu Europe, prof. dr. sc. Zorana Tomića, predstavlja kapitalno djelo iz odnosa s javnošću. Na gotovo 1400 stranica prof. dr. sc. Tomić detaljno je opisao sve segmente PR-a i na taj način, uz aktualizaciju postojećih poglavlja prvoga izdanja, obuhvatio i određene nove cjeline kao što su, između ostaloga, odnosi s javnošću u institucijama kulture i umjetnosti, u vjerskim organizacijama, obrazovnim institucijama i drugim organizacijama. Sadržaj ove sveobuhvatne knjige dopunjen je na teorijskoj i praktičnoj razini s 56 studija slučaja koja dodatno pomažu razumijevanju teorijskog okvira, a u izradi ovoga udžbenika prof. dr. sc. Tomić konzultirao je i svjetsku relevantnu literaturu iz ovoga područja što dokazuje i navođenjem 700 izvora i više od 3000 fusnota.

„Odnose s javnošću dr. sc. Tomića bez imao razmišljanja moguće je proglasiti kapitalnim djelom koje je obuhvatilo baš svaki segment odnosa s javnošću.“, istaknuo je u dekan Bernaysa te ujedno i jedan od recenzenata knjige dr. sc. Damir Jugo, a istaknuti znanstvenik i ugledni komunikacijski stručnjak, prof. dr. sc. Božo Skoko, također se osvrnuo na knjigu naglasivši kako je autor ovoga važnog udžbenika „podario uistinu cjelovit, praktičan i sadržajan udžbenik za vrijeme u kojem živimo, ali i naraštaje koji dolaze“.

Sam autor udžbenika osvrnuo se na odnose s javnošću rekavši kako jedan broj znanstvenika i dalje ne želi priznati da je riječ o profesiji. Prof. dr. sc. Tomić napomenuo je kako nije lako provoditi suvremene odnose s javnošću bez formalnog obrazovanja koje upravo daje odnosima s javnošću stručnu i akademsku razinu.

Prof. dr. Zoran Tomić predsjednik je Akademskog savjeta Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, redoviti je sveučilišni profesor, dekan Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i pročelnik Studija odnosa s javnošću. Suradnik je Hrvatske akademije za znanost i umjetnost BiH te član Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine. Dr. sc. Tomić autor je i prve znanstvene knjige i udžbenika odnosa s javnošću u regiji na hrvatskom jeziku i jedan je od dva regionalna znanstvenika koji ima svoju definiciju odnosa s javnošću, čime dodatno potvrđuje svoj kredibilitet u svijetu PR-a i komunikacije općenito. Njegova knjiga „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“ uvrštena je kao obavezna literatura na dodiplomskim, diplomskim i doktorskim studijima na više sveučilišta i visokih škola, a nezamjenjiva je i pri pisanju završnih, diplomskih i doktorskih radova, kao i znanstvenih i stručnih radova.

Podijeli objavu
Prethodni članakDaria Mateljak, predsjednica stručnog žirija 10. Grand Prix-aR
Sljedeći članakMehun: Bivši glasnogovornik ne može biti objektivan i vjerodostojan novinar
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.