Povjerenje u vlast i njezine institucije pada na povijesno nisku razinu, dok se povjerenje u poduzeća i brendove stabilizira i stvara najveći razmak između vlasti i poslovnog svijeta.

Edelman Berland poduzeće svake godine provodi istraživanje za Edelman ljestvicu povjerenja (Edelman Trust Barometer), koje se sastoji od online intervjua. Za 2014. godinu prikupljeno je 27.000 odgovora generalne javnosti te 6.000 odgovora informirane javnosti diljem 27 zemalja koje su bile obuhvaćene istraživanjem.

TrustDobiveni su rezultati pokazali raskorak od 14 bodova između povjerenja u vlasti i poduzeća. Povjerenje u poduzeća i brendove stabilizirao se na razinu od 58 posto zbog percepcije da su napravljene vidljive promjene u vidu boljih proizvoda i novog vodstva. Povjerenje u državne institucije na globalnoj je razini palo na razinu od 44 posto i učinilo vladu institucijom kojoj se najmanje vjeruje treću godinu zaredom, a upadljivo nisko povjerenje iskazali su ispitanici iz Španjolske, Italije, Francuske.

Rezultati istraživanja pokazuju da se od poduzeća i brendova očekuje da igraju puno veću ulogu oko rasprave i dizajna propisa i regulacija, jer 79 posto ispitanika misli da vlasti ne bi smjele same određivati mjere. Većina ispitanika (84 posto) misli da poduzeća i brendovi mogu slijediti svoje vlastite interese, dok u isto vrijeme rade dobro za društvo. Dodatna potreba za regulacijama posebno je izražena u financijskom i energetskom sektoru te industriji hrane i pića (48 posto), a same potrebe za regulacijama u određenom sektoru razlikuju se od države do države.

Edelman ljestvica identificira 4 ključna faktora koji potiču povjerenje u poduzeća i to – industriju u kojem poduzeće posluje, vrstu poduzeća, razinu povjerenja u glavnog izvršnog direktora i zemlju podrijetla. Tehnološka i automobilska industrija ponovno su izabrane kao industrije kojima se može najviše vjerovati, dok je bankarski sektor industrija kojoj se najmanje vjeruje. Isto tako, obiteljska poduzeća i mala do srednja poduzeća su ona kojima se više vjeruje u odnosu na velika poduzeća na području sjeverne Amerike.

Poduzeća sa sjedištima u BRIC zemljama nastavljaju biti poduzeća u koja se najmanje ima povjerenja u odnosu na poduzeća sa sjedištima u zapadnim zemljama, poput onih sa sjedištem u Njemačkoj, Švedskoj i Švicarskoj, koja su ocijenjena najboljim ocjenama i gdje su izražene jake politike kojima je cilj zaštita okoliša, zaposlenika i zajednice. Nalazi pokazuju da nakon ekonomske krize u 2008. postaje sve očitije da razvijati inovativne proizvode i nositi etiketu najboljeg mjesta za posao nije toliko bitno koliko je bitan odnos sa zaposlenicima, osluškivanje potrošača i vođenje etičnim i transparentnim politikama.

Kad se gleda tko su najvjerodostojnije osobe u koje ispitanici imaju najviše povjerenja, rezultati pokazuju da su akademici, tehnički eksperti, tzv. „osobe kao vi“, te zaposlenici osobe kojima se vjeruje. S druge strane, povjerenje u glavne izvršne direktore se povećalo, no i dalje je na sedmom mjestu od ukupno osam, gdje se nalaze vladini službenici. Glavnim izvršnim direktorima savjetuje se da komuniciraju jasno i transparentno, da govore istinu bez obzira na to koliko neugodna bila i da imaju kontinuiran odnos s zaposlenicima kako bi potakli rast povjerenja u njih i njihovo poduzeće.

„Povjerenje dano u poduzeća i brendove dolazi s očekivanjima i odgovornošću da se povjerenje zadrži te zbog toga izvršni direktori moraju biti i glavni predstavnici angažiranja kako bi educirali javnost o kontekstu okoliša, ekonomskom, socijalnom i političkom okruženju u kojem njihova poduzeća posluju.“, izjavljuje Richard Edelman, predsjednik i glavni izvršni direktor Edelmana.

Istraživanje Edelman ljestvice pokazalo je da su nevladine udruge (NGOs) i dalje institucije kojima se najviše vjeruje, a slijede ih već spomenuta poduzeća. Nakon toga ih slijede mediji (gdje se raspodjela povjerenja razlikuje od vrste do vrste medija – najviše se vjeruje online alatima za pretragu, a najmanje privatnim medijima, dok su hibridni i društveni mediji u sredini), a vlast i njene institucije nalaze se na začelju.

Više informacija možete pogledati OVDJE

Edelman

Podijeli objavu
Prethodni članakAktualne PR vijesti – 28.02.2014
Sljedeći članakPREMIJER I MEDIJI se ne vole
Dopisnica PRglasa, Filipa Marušić, magistrirala je poslovnu ekonomiju, smjer marketing na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nakon povratka sa stručne prakse u Londonu posvetila se svojoj vlastitoj turističkoj agenciji i poduzeću koje se bavi turizmom i marketingom. Glavno područje interesa su joj online marketing s naglaskom na društvene mreže i online oglašavanje, PR i primjena marketinga u turizmu.