Uspješnu 2016. godinu Bernays je zaključio drugim brojem međunarodnog znanstvenog časopisa u kojem znanstvenici i stručnjaci donose najnovija istraživanja i osvrte na promjene u odnosima s javnošću, medijima, marketingu i menadžmentu.

Baš kao i njegov premijerni, i drugi je broj Bernaysovog međunarodnog znanstvenog časopisa Communication Management Review izazvao veliko zanimanje znanstvenika i komunikacijskih stručnjaka.

Nakon provedenog recenzentskog postupka pristiglih znanstvenih radova iz odnosa s javnošću, medija, marketinga i menadžmenta, a u koji su bili uključeni i međunarodni recenzenti, šest je radova objavljeno u ovome broju.

Teme o kojima se u drugom broju Communication Management Reviewa pisalo su: istraživanje odnosa između volontiranja i interne komunikacije u multinacionalnim kompanijama, native oglašavanje i njegova primjena u marketinškim i aktivnostima odnosa s javnošću, evaluacija i mjerenja u korporativnom sektoru hrvatske komunikacijske industrije, načini na koje dnevne novine koriste Twitter u svrhe informiranja, interna komunikacija unutar organizacija te planiranje i implementiranje volonterskog menadžmenta u Hrvatskom državnom arhivu.

Radove potpisuju hrvatski i inozemni znanstvenici stručnjaci kao što su Alex Malouf, Marko Selaković, Nikolina Ljepava, Ivan Pakozdi, Mario Petrović, Adrian Beljo, Ema Starčić, Hrvoje Jakopović, Leali Osmančević, Jadranka Škarica, Ivan Tanta, Goran Pavelin i Roko Matanović.

„S velikim ponosom mogu reći kako smo nakon objavljivanja prvog broja dobili brojne pohvale i zadovoljstvo mi je najaviti kako će Communication Management Review već sljedeće godine biti uvršten u priznate međunarodne baze podataka. Naš je cilj da, zahvaljujući kvalitetnom sadržaju i predanom radu, uskoro postanemo i sastavni dio prestižnih međunarodnih baza.“, istaknuo je dekan Bernaysa i glavni urednik časopisa dr. sc. Damir Jugo.

Međunarodni znanstveni časopis Communication Management Review namijenjen je znanstvenicima, komunikacijskim stručnjacima, ali i studentima koji žele dodatno nadograditi svoj profesionalni razvoj te drugim zainteresiranim čitateljima koji zahvaljujući integraciji već spomenutih znanstvenih disciplina žele dobiti uvid u najnovije trendove razvoja i važnost komunikacijskog menadžmenta.

Osim u tiskanom izdanju Communication Management Review dostupan je i u digitalnom obliku na www.commreview.hr te na središnjem portalu hrvatskih znanstvenih časopisa Hrčak.

Objavljivanjem časopisa Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment nastoji pružiti dodatnu podršku daljnjem razvoju znanosti u ovom dijelu akademske zajednice.

Podijeli objavu
Prethodni članakPotpora za pristup tržištima
Sljedeći članakNovinarske stipendije u 2017.
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.