IKEA omogućila pošumljavanje jednog hektara sljemenske šume

U subotu, 19. ožujka, održana je akcija pošumljavanja Parka Prirode Medvednica u sklopu koje je posađeno 5.000 sadnicabukve koje je osiguralatvrtka IKEA Hrvatska. U akciji pošumljavanja jednog hektara sljemenske šume, održanoj povodom obilježavanja Sata za planet Zemlju, sudjelovali su tvrtka IKEA Hrvatska, World Wildlife Fund (WWF), Hrvatske šume i JU PP Medvednica, a pridružilo im se i oko 300 građana. Uz njihovu pomoć, akcija je umjesto predviđena četiri sata, trajala 60 minuta.

„Kupnja 5.000 sadnica bukve i akcija pošumljavanja Medvednice prirodni je korak za tvrtku IKEA koja s WWF-om surađuje još od 2002. godine. Drvo, kao materijal, dio je našeg identiteta i zato ulažemo velike napore kako bi se prema šumama postupalo odgovorno. Pošumljavanje jednog hektara Parka prirode Medvednica poznatog i kao „zelena pluća Zagreba“ dio je naših nastojanja ka stvaranju održivije budućnosti. Dobrim upravljanjem šumama i njihovim proširivanjem kao skladištima ugljika, moguće je doprinijeti pročišćavanju zraka i pomoći u borbi s klimatskim promjenama. Drago mi je što nam se danas pridružio i nezanemariv broj građana koji su pokazali kako im je stalo do očuvanja prirodnih ljepota i resursa naše metropole“, naglasio je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

IKEA i WWF već gotovo 15 godina surađuju na globalnoj razini kako bi spriječili ilegalnu sječu i osigurali odgovorno upravljanje šumama. Šume u Hrvatskoj skladište 256 milijuna tona ugljika, što je 3% globalne ljudske emisije ugljika, a njihovim proširivanjem moguće je dodatmo doprinijeti pročišćivanju zraka.

Zahvaljujem svim partnerima u akciji: IKEA Hrvatska, Hrvatske šume i PP Medvednica, a naročito svim ljudima koji su se odazvali i pridonijeli da u sadnji 1 ha šume uspijemo! Na ovakav smo način konkretno obilježili akciju Sat za planet Zemlju i osigurali da ona potraje znatno duže od simboličnih 60 minuta“, rekao je Martin Šolar, direktor WWF Adria.

„Sat za planet Zemlju“ započeo je 2007. godine inicijativom australskog grada Sydneya, a danas je prerastao u veliki globalni pokret kojem se ove godine pridružilo gotovo 70 gradova u Hrvatskoj. Uz akciju pošumljavanja sljemenske šume, omiljenog izletišta Zagrepčana, tvrtka IKEA Hrvatska je u subotu 19. ožujka na jedan sat ugasila svjetla na parkiralištu robne kuće, a 22. ožujka za učenike OŠ Rugvica organizirat će održivu turu robnom kućom IKEA Zagreb u sklopu koje će se učenici imati priliku upoznati s načinima na koje robna kuća čuva prirodne resurse, ali i jednostavnim rješenjima kojima mogu svakodnevno doprinijeti u očuvanju onog što je najdragocjenije, planeta Zemlje.

Podijeli objavu
Prethodni članakIzradom inovativnih poslovnih planova studenti zakoračili u poduzetništvo
Sljedeći članakZlostavljanje publike
Igor Štefanac, diplomirao je novinarstvo 2002. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a karijeru počinje kao savjetnik za odnose s javnošću u Policijskoj upravi zagrebačkoj Ministarstva unutarnjih poslova 2003. godine. Iste godine imenovan je zamjenikom glasnogovornika MUP-a. Potom je radio kao voditelja odnosa s javnošću Hrvatske udruge banaka 2006. godine gdje mu je prvenstveni zadatak bio postavljanje same pozicije i komunikacijskih procedura Udruge. Također, bio je odgovoran za razvoj komunikacijske strategije HROK-a, prvog kreditnog registra u Hrvatskoj te njegovo predstavljanje hrvatskoj javnosti. Igor Štefanac je od 2010. godine regionalni PR menadžer IKEA SEE. Na to mjesto dolazi iz agencije Premisa.