Portal posao.hr spada među 15 najposjećenijih hrvatskih internetskih stranica. Za 17. rođendan portal za zaštitni znak dobio narančastu papigu

papigica-Novi dizajn specijaliziranog portala za oglašavanje radnih mjesta posao.hr korisnicima omogućuje jednostavnije praćenje novosti s tržišta rada. Portal na kojem je u 17 godina postojanja objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, trenutačno je među 15 najposjećenijih hrvatskih internetskih stranica. Činjenica je to koja zrcali izrazito dinamično stanje na hrvatskom tržištu rada.

Novi dizajn stranice temelji se na svrsi portala, tj. poticanju zapošljavanja, samozapošljavanja i poduzetništva te razvoju upravljanja ljudskim potencijalima, a definiran je novim komunikacijskim zahtjevom – pružiti poslodavcima i posloprimcima sve relevantne informacije vezane uz ponudu i potražnju poslova brzo, u pokretu, na vizualno atraktivan način.

Željko Hudoletnjak

„Korisnik danas do željene informacije treba doći u nekoliko klikova. Svjesni smo da nam svakodnevno raste broj posjeta putem mobilnih uređaja. Dakle, sve informacije trebaju biti pružene na dlanu. Nove su stranice zato responzivne. Njihov se sadržaj prilagođava različitim veličinama ekrana. Novim smo generacijama ponudili i pojednostavljeno sučelje kojim se mogu služiti intuitivno. Iako se u razvoju novih internetskih stranica naglasak stavlja na funkcionalnost, težili smo i suvremenom te originalnom dizajnu“, istaknuo je Željko Hudoletnjak, direktor Oglasnik grupacije.

U toj su grupaciji uz oglasnik.hr i posao.hr, auti.hr, edukacija.hr te nekretnine.net. Kako bi se svi portali dodatno povezali, zaštitni im znak postaje papiga. Na oglasnik.hr-u već se udomaćio papagaj Pero, a na posao.hr nedavno je sletjela narančasta ženka. Ime toj papigi posao.hr traži putem nagradnog natječaja na svojoj Facebook stranici.

Papiga je, pojašnjavaju u Oglasnik grupaciji, jedna od najinteligentnijih životinja, a i prepoznatljiva je po svojoj sposobnosti da uspješno širi glas.