Zimski semestar tekuće akademske godine donio nam je novo, dopunjeno izdanje prvoga udžbenika objavljenog u VERN’ovoj Biblioteci Business Class, Poslovni hrvatski jezik.

Nakon izdanja iz 2007. godine, drugo izdanje udžbenika Poslovnoga hrvatskog jezika VERN’ova profesora Vicka Krampusa i njegove kolegice Snježane Zrinjan, osvježeno je novim dizajnom i prošireno novim poglavljima koja kompletiraju sliku o suvremenom hrvatskom poslovnom jeziku.

Nova poglavlja o funkcionalnim stilovima standardnoga hrvatskog jezika, funkciji jezika u oglašavanju, poslovnom bontonu, kao i najčešćim pogreškama u poslovnom dopisivanju trebala bi pridonijeti boljem razumijevanju različitih aspekata upotrebe jezika u poslovnom komuniciranju te oblikovanju jezične kulture kod budućih poslovnih ljudi.

S druge strane, poglavlje o povijesti hrvatskog jezika, s najvažnijim datumima, imenima i ostvarenjima, upoznat će korisnike udžbenika s vremensko-prostornim kontekstom hrvatske jezične problematike te barem na najelementarnijoj razini s važnošću razvoja svijesti o jezičnoj baštini.

Cilj VERN’ova izdavačkog programa je stvaranje vlastite udžbeničke baze koja će studentima sustavno prezentirati moderna znanja neophodna za uspješno poslovanje i studiranje, te im omogućiti lakše svladavanje nastavnog gradiva.