Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nova TV pridonijela je ovoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji upravo tako što je dan nakon sučeljavanja na svojoj televiziji objavila ono što nije bilo sučeljavanje i konfrontiranje.

E, kad bi stajling menadžeri, pi­ar­ovci i ostala ekipa koja okružuje predsjedničke kandidate znala da im imidžu njihovih kandidata ne pridonosi sve ono što u njih ulažu “u fasadu”, već ono što je “iza skela”, dobili bi znatno više bodova nego sada. Naime, dok se sučeljavanje predsjedničkih kandidata pretvara u oblik brutalnog samokažnjavanja svih onih koji ih gledaju pred tv­ekranima, ono što se događa iza kamera vrijedno je pažnje. I simpatija.

Jer, otkrivaju se da su ljudi, kao i svi mi, da međusobno normalno komuniciraju i cijene jedni druge na običnoj ljudskoj razini, a ne da reže i jedni drugima skaču za vrat, misleći da će se tako dopasti biračkoj mašineriji. Pokazala je to Nova TV dan nakon sučeljavanja predsjedničkih kandidata, kad je prikazala ono što se događalo prije i poslije kamera. Obični su to ljudi, normalni i pristojni. Ne samo prema nama, već i jedni prema drugima. Josipović se rukuje sa svima, Kujundžić govori Kolindi kako dobro izgleda, a njoj se sviđa boja njegove kravate… Prije nastupa, dakako. No, ni poslije nije drukčije. Strasti pred kamerama iza kamera se smiruju i otkrivaju ljudska lica onih koji misle da će pobijediti ako na sebe navuku maske.

Posve pogrešno, kako ne razumiju. Nova TV pridonijela je ovoj predizbornoj predsjedničkoj kampanji upravo tako što je dan nakon sučeljavanja na svojoj televiziji objavila ono što nije bilo sučeljavanje i konfrontiranje. Političari u Hrvatskoj napokon bi trebali shvatiti da ljuti upravo to traže od njih. Susret i dijalog, susretljivost i zajedništvo. A ne nabusitu aroganciju i neprestano konfrontiranje. Možda da sami stanu malo iza kamera i vide kako svijet izgleda iza pozornice, ha?

PLUS

Ministar financija Lalovac ispao je simpatičan na Novoj TV kada je pražnjenje državnog budžeta zbog pada cijene benzina objasnio tako da se padu barem vesele građani. Barem nečemu.

MINUS

Dva dana prije Božića, dan uoči Badnjaka, na našim televizijama gotovo da i nema božićne atmosfere. Nedostatak duha, malo inspiracije ili manjak reklama sa zvončićima, zaključite sami.

Darko Pavičić Vecernji.hr

Autor: Darko Pavičić/vecernji.hr