Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Preuzevši funkciju generalne direktorice, nasljedila je dr. Alexandera Teutscha koji se nakon dvije godine na toj dužnosti vratio u Njemačku u tvrtku Motor Presse sa sjedištem u Stuttgartu

Ivona Čulo od siječnja 2015. godine preuzela je dužnosti i obveze zastupnika društva Adria Medije Zagreb. Preuzevši funkciju generalne direktorice, naslijedila je dr. Alexandera Teutscha koji se nakon dvije godine na toj dužnosti vratio u Njemačku u tvrtku Motor Presse sa sjedištem u Stuttgartu.

Adria Media Group, koja je u prosincu 2014. postala većinski vlasnik Adria Medije Zagreb, zajedno s dosadašnjim suvlasnikom Styrijom, nastavit će uspješno poslovanje ove multimedijske kompanije uz vodstvo nove generalne direktorice Ivone Čulo.

Adria Media Zagreb već godinama ima jasnu poziciju tržišnog lidera u segmentu glossy magazina u Hrvatskoj. U skladu s dugoročnom strategijom, tvrtka se posljednjih godina prometnula u tzv. tvornicu sadržaja koji se nudi na različitim platformama – od najkvalitetnijih internacionalnih i domaćih magazina, do digitalnih medija, B2B projekata i evenata; s ciljem da se krajnjem korisniku ponudi što kvalitetniji sadržaj u kojem god obliku on bio eksploatiran. Na jednom mjestu nastojimo okrupniti različite profitne jedinice koje će nam u konačnici osigurati daljnji rast, kako na hrvatskom tako i na drugim tržištima u regiji. Sigurna sam da ćemo svojom kvalitetnom i širokom ponudom te razvijanjem poslovanja prema potrebama korisnika prometnuti Adria Mediju Zagreb u jednu od vodećih multimedijskih kuća u regiji – izjavila je Ivona Čulo, nova generalna direktorica.

Profesionalni životopis Ivone Čulo

Ivona Čulo već više od dvadeset godina stječe svoje iskustvo u izdavačkim kompanijama u Hrvatskoj. Nakon više od osam godina provedenih u Europapress Holdingu, karijeru u Adria Mediji Zagreb započela je kao glavna urednica te nakon višegodišnjeg uređivačkog iskustva postaje direktorica magazinskih izdanja. Njezina stručnost u organizaciji i vođenju poslovanja najviše dolazi do izražaja u godini kada obnaša funkciju izvršne direktorice te Adria Mediju Zagreb promiče u kompaniju koja svoju poslovnu strategiju temelji na različitim medijskim platformama, a sadržaj formira prema željama korisnika. Ivona Čulo trenutačno završava doktorski studij „Izdavaštvo i mediji“ na Filozofskom fakultetu Sveučilištu u Rijeci. Adria Media Zagreb u svojem portfoliju trenutačno broji 14 magazina i 6 web-portala. Osim razvijanja postojećih izdanja i njihovih medijskih ekstenzija, Adria Media Zagreb stalno pokreće i razvija nove magazine i nove projekte.