Zahvaljujući novom Erasmus+ sporazumu, Bernaysovci su dobili priliku usavršavati svoje praktične vještine na jednom od istaknutijih njemačkih visokoobrazovnih institucija.

S ciljem da svojim studentima pruži priliku da svoja znanja i vještine dodatno usavrše na nekom od inozemnih visokoobrazovnih institucija u zemljama Europske unije, Bernaysov Centar za međunarodnu suradnju i njegov voditelj Adrian Beljo nastavljaju dogovarati nova Erasmus+ partnerstva. Novi Erasmus+ sporazum sklopljen je s njemačkim Veleučilištem Mittweida iz Saksonije, a potpisali su ga rektor Veleučilišta prof. dr. sc. Mittweida Ludwig Hilmer i dekan Bernaysa mr. sc. Damir Jugo na obostrano zadovoljstvo studenata obaju učilišta.

Veleučilište Mittweida drugo je po redu najveće veleučilište iz Saske koje okuplja više od 6000 studenata iz 40 različitih zemalja, a zahvaljujući međusobnom sporazumu i Bernaysovi su studenti dobili mogućnost biti dijelom ove velike zajednice studenata. Erasmus+ sporazum s Veleučilištem Mittweida omogućit će studentima i nastavnom kadru Bernaysa da tijekom jednog semestra provedenog u Njemačkoj na ovoj visokoobrazovnoj instituciji usavrše vještine iz područja komunikacijskog menadžmenta, dodatno obogate svoja znanja iz područja PR-a, medija, marketinga i ostalih srodnih disciplina, ali i da upoznaju bolje njemačku kulturu i jezik. Osim toga, Benaysovci će tijekom boravka na Veleučilištu Mittweida moći upoznati veliki broj stručnjaka iz područja komunikacijskih znanosti te razviti velik broj vrijednih poznanstava sa njemačkim kolegama, a fleksibilna organizacija studija, interdisciplinarni pristup te širok spektar ponude za praktične projekte omogućit će Berneysovcima da razviju svoje praktične vještine i prošire svoje interese.

Podijeli objavu
Prethodni članakDogađanja na Festivalu znanosti
Sljedeći članakIz medija o medijima – ožujak 2015
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.