INTERVJU: NENAD HERVATIN, ČLAN TIMA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU CARPE DIEMA, DOBITNIK JE PRESTIŽNE NAGRADE PR WORLD AWARDS U KATEGORIJI »MEDIA RELATIONS PROFESSIONAL OF THE YEAR 2013.«

 

N. Hervatin:
Nisam više mogao izdržati u zoni komfora, zato sam pobjegao u PR.

Nenad HervatinBivši voditelj i novinar, Nenad Hervatin, i Tihomira Maria Svirčević, voditeljica PR odjela Carpe Diem grupe, dobitnici su ovogodišnjih nagrada na Annual 2013. PR World Awards. Hervatin koji je svoje prve korake u medijima započeo dječjom emisijom na HRT-u, osvojio je nagradu u kategoriji MediaRelations Professional of the Year 2013, a Tihomira Maria Svirčević, voditeljica PR odjela Carpe Diem grupe, proglašena je među top pet PR Woman of the year 2013. Kao dio PR tima Carpe Diema na Hvaru Hervatin je bio nominiran u kategoriji Media relation specialist of the year 2013 te je s Tihomirom Mariom Svirčević koja je bila nominirana za kategoriju Woman in PR 2013, nominiran za kategoriju Best in-house PR team. Osvajanje nagrade kao i sama nominacija važno je priznanje i za Hrvatsku koja je prvi puta u povijesti nominirana na ovakvoj prestižnoj dodjeli nagrada.

 Upitali smo Hervatina u čemu se krije tajna velikog PR uspjeha.

Put do uspjeha gotovo je uvijek trnovit. Moj je sigurno bio, no ljubav prema poslu koji radim prebrodila je sve prepreke, savladala sve izazove. Još kao trinaestogodišnji dječak zaljubio sam se u radio i televiziju. Put je išao stupnjevito. Od prve dječje emisije na HRT radio Pula, preko lokalnih televizijskih stanica TV Nova Pula, Kanal RI, NET TV, sve do prvog hrvatskog reality showa „Storysupernova“ nakon kojeg sam dobio zaposlenje na Novoj TV. Preko urednika kviz redakcije s dva kviza uživo (Jackpot i Superjackpot), preko urednika redakcije dječjeg programa, novinara i urednika u informativnom programu, tv reportera Red Carpeta i In magazina sve do sadašnje pozicije PR, marketing & New Business menadžera za Carpe Diem grupu na Hvaru.

Što biste izdvojili kao prekretnicu u poslu?

– Prekretnica je doista bilo poražavajuće stanje u medijima danas, kada na pozicijama ostaju podobni i „oni koje je lako modelirati“. Jednostavno nisam mogao više izdržati u „zoni komfora“. Trebao mi je novi profesionalni izazov, stiglo je vrijeme za napredak i promjenu. Unatoč sigurnosti koju mi je pružao stalni radni odnos na televiziji, odlučio sam se za rizik, ulaganje u sebe i svoje znanje.

Kako je došlo do suradnje s Carpe Diemom?

 – Rad svjetski poznatog kluba Carpe Diem na Hvaru, kao i njihove aktivnosti, ali i VIP goste koji svako ljeto tamo dolaze pratio sam kamerom za turističke patrole Nove TV. Na terenu pokazane komunikacijske vještine, kao i dobro poznavanje stranih jezika i rada u medijima rezultirali su pozivom vlasnika i partnera Carpe Diem grupe da im se s obzirom na ovogodišnje širenje ponude i sadržaja pridružim.

Carpe Diem je samo ove godine posjetilo 15-ak stranih tv ekipa čiji sam bio domaćin, ugostili smo producente E!channela i na Hvar doveli ekipu američke serije „Party on“- svojevrsnog nastavka Emmyjem nagrađivane serije „The bold and the beautiful“. Broj interakcija s internacionalnim medijima, kao i broj objava televizijskih reportaža i serija o Carpe Diemu smjestili su nas u sam vrh medijske interakcije s medijima u svijetu što nam je bio najveći plus prilikom borbe za PR World Awards.

Upisali ste studij u Cambridgeu. Kako ste se za to odlučili?

– Kao što sam ranije naveo, iz zone komfora sam otišao jer sam htio raditi na sebi, ulagati u svoje znanje. U travnju sam upisao online Cambridge studij Elfi metodom za full business diplomu preko varaždinske škole IVORA. Utvrđeni standardni te poslovne diplome vrednuju se u zemljama cijelog svijeta. Svjestan sam kako će mi ta diploma omogućiti bolje razumijevanje organizacijskog okruženja pružajući neophodna znanja za rad na svim organizacijskim razinama, kao i nastavni plan po kojem učim za kolegije marketing, poslovna komunikacija, poslovna organizacija i okruženje i upravljanje ljudskim resursima.

Kako je tekao vaš put do nominacija? Jeste li iznenađeni nominacijom ili ste na tome radili?

– Nominacijom smo bili itekako iznenađeni. Kad smo iz SAD-a primili vijest o nominaciji, bili smo izuzetno sretni, iako nismo vjerovali kako bismo u konkurenciji s PR timovima Henkela, Samsunga i sličnih velikih kompanija mogli imati šanse. Međutim, znali smo kako pod ovogodišnjom krilaticom „Do you feel like we do“ imamo dobar projekt u koji smo vjerovali. Poslali smo traženu projektnu dokumentaciju i nadali se najboljem. Ovotjedne vijesti su nas ugodno iznenadile. Od tri nominacije osvojili smo dvije nagrade. Uspjeh je izostao tek u kategoriji „In house PR team of the year 2013.‟ Projekt smo pripremali gotovo cijelu godinu te ga paralelno nadograđivali gotovo svakodnevno.

 Koliko nagrada znači za vas, vaš tim ljudi, Carpe Diem?

– Za mene je ova, prva stručna nagrada vjetar u leđa i putokaz koji govori da sam na dobrom putu. Nadam se još boljem, iscrpnijem, predanijem obavljanju radnih zadataka. Moj tim u Carpe Diemu već 15 godina radi na jačanju koncepta luksuznog turizma kao i produljenju predsezone i postsezone. Njima je ovo kruna 15-godišnjeg ulaganjau „Carpe Diem Hvar“ projekt, ali i povezivanja s lokalnom zajednicom i gradom Hvarom. Veliko je ovo priznanje i za cijelu našu zemlju koja je ove godine prvi puta i nominirana za ovu prestižnu stručnu nagradu u Svijetu.

Pojasnite nam malo što ste mislili kad ste rekli da nagrada ima značenje za Hrvatsku?

Kroz svoj koncept i rad stranim smo medijima svakodnevno pokazivali ljepote naše zemlje, a oni su stečeno znanje i utiske širili po svojim zemljama. Hrvatska je zaslužila svoje mjesto na karti top odredišta za sve goste, a itekako one boljeg džepa. Put je to koji utiremo i koji treba otvarati gostima. S druge strane, lijepo je da i vodeći stručnjaci u PR-u znaju za našu zemlju i naše težnje i usmjere svoj fokus i na Hrvatsku. U siječnju ćemo na prezentaciji uživo na gala večeri svim tim profesionalcima imati priliku predstaviti naš projekt, lokaciju i cijelu Hrvatsku. Možemo Vam obećati da ćemo dati sve od sebe da nas predstavimo u najboljem mogućem svijetlu, i pozovemo goste na Hvar.

Što slijedi sada kada ste osvojili nagradu?

– Tek sada slijedi finalizacija posla, izrada plana za putovanje, priprema prezentacije, odlazak u San Francisco gdje ćemo sredinom siječnja imati razgovore s ocjenjivačkim sudom i predstavljanje lokacije, ali i dodjelu same statue koju smo osvojili u dvije kategorije.

I na kraju… Kakvi su vam planovi dalje?

Planova je mnogo, vremena malo (smijeh)… Priprema sljedeće sezone 2014. je već krenula kao i dogovaranje snimanja novih serija, dokumentarnih filmova i projekata koji bi se sljedeće ljeto trebali dogoditi na Hvaru. U planu je nekoliko velikih međunarodnih projekata o kojima još ne smijemo ništa govoriti. Nadamo se da će biti uspješni koliko i projekti koji su za nama. Drago nam je da kroz svoj rad i kreativnost svijetu možemo pokazati da i ova mala zemlja za veliki odmor ima velike ljude s još većim idejama koji znaju kako ih realizirati, te da njima napokon mogu konkurirati velikim kompanijama iz cijelog svijeta.

Podijeli objavu
Prethodni članakTjedno izvješće medijskih objava – 11.11.2013
Sljedeći članakMini škola: 8 x 8 važnih točaka za uspješan odnos s medijima
Dopisnica na PRglasu, završila je stručni prediplomski studij marketinga i komunikacija na Visokoj poslovnoj školi Zagreb s pravom javnosti. Dobitnica je Dekanove nagrade kao najbolja izvanredna studentica treće godine prediplomskog stručnog studija marketinga i komunikacija. Trenutno je na diplomskom studiju Sveučilišta Sjever i radi u tvrtki NH MEDIA ENTERPRISES. Na prvoj godini studija je otkrila svoju veliku ljubav prema komunikacijama. Veliki je zaljubljenik u pisanje, glazbu, društvene mreže i učenje. Svoje slobodno vrijeme voli iskoristiti družeći se s prijateljima na kavi, igrajući se sa svojim nećakom ili u šetnjama prirodom.