Video koji se pojavio u veljači ove godine prikazujući nevjerojatnu interaktivnu digitalnu reklamu preparata za kosu švedske ljekarne Apotek Hjärtat postao je jako popularan u vrlo kratkom vremenu. Reklamna agencija Clear Channel postavila je u podzemnoj željeznici u Stockholmu digitalni oglas s ultrasoničnim senzorima na kojem se modelu zavijori kosa svaki puta kada bi vlak stigao na stanicu. Putnici su iznenađeno gledali u reklamu, slikali ju i snimali. Svojom inovacijom brisanja granice između okoline i oglasa ova reklama je doživjela nevjerojatan uspjeh.

Ovog mjeseca je na istom tom mjestu švedska agencija Garbergs postavila sličan digitalni oglas. On također prikazuje model djevojke s kosom, također se kosa tog modela zavijori kada vlak stigne na stanicu, ali potresan kraj ovog oglasa šalje svijetu glasnu poruku. Fokus ove reklame je na 14-godišnjoj djevojčici Linn kojoj vjetar na kraju odnosi kosu s glave. Na ekranu se zatim pojavljuje poruka koja objašnjava da je svakog dana jednom djetetu dijagnosticiran rak te poziv ljudima da doniraju Švedskoj zakladi za pomoć djeci oboljeloj od raka

Iako je oglas bio postavljen u podzemnoj željeznici samo dva dana, na YouTubeu je do sada ostvario već više od 2 milijuna pogleda. “A hair-raising message” samo je jedan od brojnih primjer koji su nam pokazali snagu oglasa u humanitarne svrhe i kojih bi trebalo biti u budućnosti sve više.