Informacije vezane za upis u akademsku godinu 2014./2015.

  • Cijena školarine i mogućnosti plaćanja.

Cijena jedne akademske godine za preddiplomski studij iznosi 24.500,00 kn , a za diplomski studij 27.500,00 kn. Školarinu je moguće platiti u najviše jedanaest rata, s tim da se 3.000,00 kn u roku od tri dana od upisa, a ostatak u još deset jednakih mjesečnih rata. Također, ukoliko studenti žele, postoji mogućnost individualnog dogovora za kraći rok plaćanja.

  • Postoji li mogućnost prijelaza s drugog fakulteta i moram li polagati razlikovni ispit?

Prelaskom s drugog visokog učilišta na Edward Bernays Visoku školu za komunikacijski menadžment pristupnici se mogu izravno upisati uz priloženu molbu, prijepis ocjena te ovjerenim silabusima položenih predmeta (nastavni plan i program).

Izravni upis imaju kandidati sa studijskih programa iz informacijsko-komunikacijskih znanosti, ekonomije ili politologije.

Pravo na upis ostvaruju kandidati ostalih studijskih programa humanističkih ili interdisciplinarnih znanosti uz polaganje razlikovnih ispita do upisne kvote koja je određena u natječaju.

  • Kad se odvija nastava za izvanredne studente koji rade?

Nastava za izvanredne studente odvija se u kasnijim popodnevnim satima, odnosno od 17.00 do 21.45 sati.

  • Kako se mogu upisati studenti koji nisu bili u sustavu državne mature (koji su maturirali prije 2010.) i što je to razredbeni ispit?

Kandidati koji imaju završenu četverogodišnju srednju školu, a nemaju položenu državnu maturu, pristupaju razredbenom (prijemnom) ispitu koji se sastoji od tri djela: ispita općeg znanja, hrvatskog i engleskog jezika.

  • Postoji li mogućnost dobivanja stipendije?

Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment u suradnji s partnerima razvija sustav stipendiranja u sklopu kojeg dodjeljuje stipendije za cjelovito obrazovanje i jednogodišnje školarine na preddiplomskom studiju „Mediji i kultura društva“ te na diplomskom studiju „Odnosi s javnostima“. Natječaji su uglavnom fokusirani na kreativno komuniciranje na društvenim mrežama, a kandidatima se pruža prilika da pokažu sve svoje komunikacijske vještine te da dokažu zašto su baš oni idealni kandidati za osvajanje stipendija.

  • Kolika je obveza nazočnosti na predavanjima?

Nazočnost na predavanjima za redovne studente je 70 posto, a za izvanredne 50 posto po svakom predmetu.

  • Što je sve potrebno za upis?

Potrebna dokumentacija za upis na preddiplomski studij Mediji i kultura društva je:

– internetska prijava na www.bernays.hr,

– preslika osobne iskaznice,

– originalni primjerak domovnice,

– originalni primjerak rodnog lista (ne stariji od šest mjeseci),

– svjedodžbe svih razreda srednje škole i mature ili državne mature (originali) te

– dvije fotografije 4×6 cm

Za upis na diplomski studij: potvrda ili diploma o završetku preddiplomskog studija (original ili ovjerena preslika).

Za prijelazne s drugih učilišta: original prijepis ocjena i ovjereni nastavni plan položenih ispita.

996162_175302022638038_1169746678_n

Podijeli objavu
Prethodni članak[PR/Mediji clipping] Tjedno izvješće medijskih objava – 11.07.2014
Sljedeći članakLuka Vojvodić postao prvi Bernaysovac koji nakon prakse ostaje honorarno zaposlen
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.