Bruketa&Žinić&Grey najbolja je agencija BalCannesa 2020, dok je najboljim projektom iz cijele regije proglašen Dual purpose for a higher purpose agencije Saatchi&Saatchi Croatia i klijenta Violete, koji su očarali žiri!

Najbolja agencija BalCannesa je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekt (2)
Lavovi su udomljeni!

Druženje na Weekend Media Festivalu odgođeno je za neke bolje prilike i sigurnija vremena, no inspiracija je uvijek dobrodošla – zato su regionalna revija kreativnosti i proglašenje dobitnika posebnih nagrada BalCannesa održani 24. rujna na Facebook stranici BalCannesa, a prijenos uživo pratili su i navijali sudionici iz komunikacijske industrije diljem regije.

I ove su godine, zahvaljujući nizu stručnjaka iz cijele regije okupljenih na virtualnom žiriranju, natjecatelji regionalne komunikacijske industrije imali priliku saznati kako na iste projekte gledaju oglašivači, agencije i novinari, a svaka od tri skupine žirija dodijelila je nagradu najboljim projektima prema svom izboru.

Prestižnu titulu najbolje agencije BalCannesa dobila je agencija Bruketa&Žinić&Grey, čijih je čak pet projekata žiri smjestio među najboljih 25 u regiji prije primjene pravila o ravnomjernoj zastupljenosti prijavitelja, čime su se među top 25 našla tri projekta s visokim ocjenama. Projekt Dual purpose for a higher purpose agencije Saatchi&Saatchi Croatia i klijenta Violete proglašen je najboljim projektom BalCannesa, a nositelj je još nekoliko lavova BalCannesa – posebne nagrade žirija agencija, posebne nagrade žirija novinara te nagrade za najbolji regionalni projekt, dok je njihov projekt Toilet paper can save your ass. dobitnik nagrade žirija klijenata.

Nagradu za hrabrost klijenta, koju je žiri BalCannesa uveo prošle godine, osvojila je Violeta, a posebna je novost ovogodišnjega BalCannesa nagrada New normal – izvanredni lav za izvanredne uvjete, kojoj je cilj bio nagraditi najbolji projekt kreiran tijekom ovogodišnje pandemije zbog istaknute inovativnosti, snalažljivosti i kreativnosti uslijed bitno otežanih uvjeta stvaranja i življenja. Po tim se kriterijima istaknula agencija McCann Beograd, koja je New Normal lava osvojila za projekt Thank you, Doctors.

Svi oni koji još nisu pogledali reviju i proglašenje dobitnika lavova i dalje to mogu učiniti na Facebook stranici BalCannesa, a svi pristigli projekti uskoro će biti objavljeni na BalCannes Yellow Pages, online bazi agencija komunikacijske industrije koja tijekom cijele godine služi kao koristan alat oglašivačima u potrazi za novim poslovnim partnerima.

Organizatori su BalCannesa Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekend Media Festival. BalCannes i Weekend Media Festival već su godinama nerazdvojni, a unatoč okolnostima koje nitko nije mogao predvidjeti, i dalje ostaju povezani, zbog čega se s veseljem iščekuje prilika za okupljanje u Rovinju. A u međuvremenu svi će uživati u inspirativnoj kreativnoj energiji iz cijele Adriatic regije.

U nastavku pogledajte najboljih 25 projekata ovogodišnjega BalCannesa abecednim redom, a više informacija potražite na službenim stranicama BalCannesa.

 1. #jedvacekam – Studio Sonda
 2. #volitePipi – Imago Ogilvy
 3. Bonbon Bontovnici – McCann Zagreb
 4. Burek za predsjednika – Reroot
 5. BUZZ – New Moment Ljubljana
 6. ChaTheater – Saatchi & Saatchi Belgrade
 7. Dual purpose for a higher purpose – Saatchi&Saatchi Croatia
 8. Find your vocation – Idea Plus Communications Skopje
 9. Free the trees – New Moment New Ideas Company
 10. Good morning, emotions! – Grey Ljubljana
 11. HT Unlimited – McCann Zagreb
 12. Kod kuće je najbolje – BBDO Zagreb
 13. Lito je tamo di si ti – Imago Ogilvy
 14. Najbolje iz Hrvatske – ZOO agencija
 15. Najbolji način za održati socijalnu distancu – Bruketa&Žinić&Grey
 16. Ostani u svojoj gajbi – Bruketa&Žinić&Grey
 17. Plazma Rituali – McCann Beograd
 18. Ponesi me doma – Saatchi&Saatchi Croatia
 19. Proteini.si spletna kampanja – Squareme
 20. Teleportacija – BBDO Zagreb
 21. Thank you, Doctors – McCann Beograd
 22. The Silence of the Bees – New Moment New Ideas Company
 23. This is not Planica stickers – Internavti
 24. Tko pije, taj plaća – Bruketa&Žinić&Grey
 25. Toilet paper can save your ass. – Saatchi&Saatchi Croatia