Grand PRix – godišnja nagrada Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodjeljuje se kao priznanje za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama, tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima.

Pobliže predstavljamo dvije posebne nagrade – Grand PRix za razvoj struke i nagradu za Komunikatora godine.

Grand PRix za razvoj struke dodjeljuje se pojedincima za ukupan dosadašnji rad u odnosima s javnošću te za poseban doprinos razvoju struke u Hrvatskoj. Ova posebna nagrada prvi je put dodijeljena 2007. godine, a primili su je Eduard Osredečki, Mihovil Bogoslav Matković i Amelija Tomašević za značajan doprinos razvoju struke na našim prostorima u njegovim počecima. Prvi dobitnici posebnih Grand PRix nagrada potaknuli su utemeljenje Hrvatske udruge za odnose s javnošću i od nje stvarali respektabilnu udrugu. Nagrada za doprinos razvoju odnosa s javnošću narednih je godina dodijeljena Vlatki Škorić, voditeljici korporativnih komunikacija Hrvatskih željeznica, mr. Kristini Laco iz agencije Premisa i doc. dr. sc. Boži Skoki s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Nagradu su 2013. godine dobile prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i doc. dr. sc. Meri Maretić.

Posebno priznanje za Komunikatora godine dodjeljuje se javnoj osobi koja se tijekom prethodne godine istaknula u komunikaciji s javnošću. Nagrada je prvi put dodijeljeno 2008. godine dr. Željku Rohatinskom, guverneru Hrvatske narodne banke. Laureati posebne kategorije idućih su godina postali i Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije, Suzana i Reno Ritz, 2012. godine Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović i 2013. Sanja Sarnavka, dugogodišnja predsjednica i predstavnica udruge B.a.B.e.

Žiri Grand PRix 2014

Žiri Grand PRix 2014.

Vezani članci:

Natječaj za 7. dodjelu nagrada Grand PRix
Završni dan za primanje prijava je 7. veljače 2014.

Grand PR ixhuoj

Podijeli objavu
Prethodni članakNepoznatost ROI-a u odnosima s javnošću
Sljedeći članakSnježna kraljica – odličan PR za Hrvatsku
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.