Foto: Boris Scitar/PIXSELL

.

N1 televizija nastavlja s osnaživanjem informativnog programa. Nakon što se u ožujku novinarskom timu pridružila vrhunska reporterka Nataša Božić, čiju će autorsku emisiju gledatelji uskoro moći pratiti u nedjeljnom prijepodnevnom terminu, u svibnju stiže još jedno jako novinarsko ime.

Iskusni urednik, reporter i voditelj Petar Štefanić postaje dio informativne redakcije N1 televizije.

Petar Štefanić je diplomirao filozofiju i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a novinarsku karijeru započeo je 2001. godine kao dio redakcije unutarnje politike na Hrvatskom radiju. Uređivao je i vodio emisije “U mreži prvog” te “Poligraf”, a od 2003. godine počinje raditi priloge za televizijsku emisiju “Nedjeljom u dva”.

Nakon toga 2005. godine prelazi i u stalni angažman na Hrvatskoj radioteleviziji kao urednik i voditelj emisije “Otvoreno”, a urednički se istaknuo i u političkim magazinima “Post scriptum”,” Dossier.hr”, “Spektar” te “Labirint”. Paralelno s tim projektima, kao reporter je radio priloge za središnji Dnevnik HTV-a te emisiju “Latinica”, a usto je uređivao i vodio večernje vijesti.

Kao novinar se najčešće bavio događajima iz političkog života. Izvještavao je iz Vlade i Sabora te obrađivao najvažnije teme kroz priloge, magazinske forme, panel diskusije i talk show forme.

Svojim iskustvom uređivanja središnje informativne emisije, jakim istraživačkim instinktom te beskompromisnim pristupom temama, Petar Štefanić postat će još jedan vrijedan dio rastućeg i sve uspješnijeg tima N1 televizije.