Photo: Borna Filic/PIXSELL

blank razmak red

N1, prva regionalna 24-satna news-platforma i ekskluzivni CNN-ov partner za regiju s radom počinje 30. listopada, a u Hrvatskoj će se moći gledati preko operatera MAXtv, B.net i platforme Total TV, izvijestio je danas N1.

N1, prva regionalna 24-satna news-platforma i ekskluzivni CNN-ov partner za regiju s radom počinje 30. listopada, a u Hrvatskoj će se moći gledati preko operatera MAXtv, B.net i platforme Total TV, izvijestio je danas N1.

N1 ima tri regionalna centra – u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV-studio, internetsku i mobilnu platformu. Kada su u pitanju informacije zanimljive publici u sve tri zemlje sva će tri studija proizvodit tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program. Također, N1 će, kao ekskluzivni partner CNN-a za regiju, emitirati CNN-ov program koji smatra relevantnim za gledatelje u regiji. Istovremeno, N1 će na CNN-u emitirati i sadržaje iz regije koji imaju globalni značaj.

Direktor programa za Hrvatsku, urednik i voditelj političkog talk show programa “Pressing” bit će Dubravko Merlić, a Zoran Šprajc raditi će Dnevnik s ekipom novinara među kojima su Josip Šarić, Vanja Kranic, Antonio Zavada, Katarina Brečić, Tina Kosor, Nina Kiseljak i drugi. Tihomir Ladišić voditi će jutarnji program “Novi dan”. Bivši dopisnik CNN-a Brent Sadler bit će direktor uredničkog kolegija, a Rusmir Nefić direktor produkcije i programa.

Dnevnik N1 će svakog radnog dana emitirati u 19 i 22 sata i obuhvatit će glavne teme i događaje dana, reportaže s lica mjesta, analize, komentare i goste u studiju. Od ponedjeljka do petka u 19 sati vodit će ga Zoran Šprajc, a u 22 sata smjenjivat će se Sandra Križanec i Mašenka Vukadinović. Dnevne vijesti “N1 INFO” regionalni centri će radnim danima emitirat svakih pola sata od 14 do 17.30 sati, a iz zagrebačkog studija voditi će ih Sanda Križanec i Mašenka Vukadinović.

Politički talk show “Pressing” emitirati će se od ponedjeljka do četvrtka od 20 do 21 sat i njegovi autori i voditelji su direktori vijesti centara N1 – Dubravko Merlić (N1 Zagreb), Jugoslav Ćosić (N1 Beograd) i Amir Zukić (N1 Sarajevo).

Jutarnji program “Novi dan” gledatelji će moći gledati uživo iz tri studija svaki radni dan od od 8 do 10 sati.

N1 će biti dostupan i putem drugih medija moderne komunikacije – news-portala N1 na adresi www.n1info.com te aplikacija na platformama iOS, Android i Windows. U BiH i Sloveniji kanal N1 gledatelji će pratiti preko operatera Telemach i platforme Total TV, u Srbiji preko kabelskih operatera: SBB, KDS i JET te preko platformi D3 i D3i, Total TV-a i Beogrid networka. U Crnoj Gori i Makedoniji program se može pratiti preko platforme Total TV, a u ostalim dijelovima Europe i svijeta preko Nettv.plus i platforme Total TV.