Trend rasta gledanosti bilježi se iz mjeseca u mjesec, čime N1 Televizija samo dokazuje svoj status vodećeg informativnog kanala u Hrvatskoj i najgledanijeg kabelskog kanala, s rekordnim dosegom prema podacima iz sustava Arianna za mjerenje TV gledanosti agencije AGB Nielsen

U srijedu 17. srpnja 2019. godine N1 Televizija ostvarila je najbolji rezultat gledanosti od početka emitiranja u Hrvatskoj. Prema istraživanju AGB Nielsena, vodeće agencije za mjerenje TV gledanosti, tijekom cijelog dana (0-24 sata) i u cjelokupnoj populaciji, N1 Televizija je ostvarila rezultat gledanosti, odnosno doseg od 1,84%. Iako je N1 televizija u ograničenom dosegu (IPTV), što bi značilo da signal ne možete hvatati putem klasične antene, već vam je potreban određeni provider, N1 Telvizija bila je gledanija od televizijskih kanala s nacionalnom frekvencijom. To je impresivan rezultat, posebno uzmemo li u obzir činjenicu da je tog dana najgledaniji kanal u sistemu kabelske distribucije (u koji spada i N1) imao gledanost od svega 0,38%.

IPTV za petama nacionalnoj televiziji?

Još zanimljivija činjenica je ta da N1 Televizija sada konkurira zemaljskoj televiziji, barem kada je riječ o gledanju u kabelskom sustavu. Potvrđuje to i TV Beat; te srijede 17. srpnja N1 Televizija je u kabelskom sustavu imala je ukupnu dnevnu gledanost od 4,14%, što je program dovelo u sam vrh najgledanijih kanala. Ispred N1 Televizije bile su uglavnom zemaljske televizije HRT1, Nova TV, RTL, HRT2, nakon kojih se našla N1 Televizija s 4,14% gledanosti.

Od glavnog konkurenta HRT4 na taj dan N1 televizija bila je dvostruko gledanija, a kada je riječ o prosječnom broju minuta provedenih na pojedinačnom kanalu, N1 televizija ostvarila je bolji rezultat od nekih vodećih televizija s nacionalnom frekvencijom.

Trend rasta gledanosti N1 ne staje

S obzirom na rezultate u protekle dvije godine, možemo samo reći da N1 Televiziju tek čekaju najbolji dani jer pozitivan trend iz mjeseca u mjesec – ne staje.

Sličan trend prati i N1 medijski portal www.n1info.com koji je prema podacima GEMIUS istraživanja među najposjećenijim news portalima u Hrvatskoj. Portal je cijenjen i od struke, jer upravo ona često citira aktualne vijesti N1 u svojim objavama  u ostalim medijima.

Odlične rezultate svakako se pripisuju izgrađenom odnosu povjerenja među gledateljima jer N1 Televizija je uvijek prva na licu mjesta i u toku s aktualnim ekonomskim, gospodarskim i političkim događanjima.