Autoricama projekta Solarni suncokreti, Maji Weber i Nini Bertapelle, dodijeljena je ovoga tjedna u sjedištu Deutsche Telekoma u Bonnu brončana nagrada na natječaju za najbolje komunikacijske projekte DT Grupe. Brončani Magenta Award, dobio je taj projekt Hrvatskog Telekoma u konkurenciji projekata pedesetero članica Grupe.

U okviru donacijskog projekta Solarni suncokreti, koji je HT proveo u prvoj polovici ove godine u partnerstvu s UNDP-em, u deset osnovnih škola diljem Hrvatske – od Vukovara do Dubrovnika – instalirani su solarni trekeri. Osim za proizvodnju električne energije, a time i uštedu školskih troškova, trekeri su poslužili edukaciji učenika o obnovljivim izvorima energije, osmišljenu i provedenu u suradnji s Društvom za oblikovanje održivog razvoja i udrugom Eko Kvarner. Zasebno izrađena internetska stanica, na kojoj su bilježeni energetski učinci projekta, promovirana je i u potpunosti inovativnim oglasnim panelom, čija slika se mijenjala ovisno o količini dnevne svjetlosti.

Natječaj Magenta Award provodi se na razini čitave DT Grupe svake dvije godine. U okviru ovogodišnjeg, svojim glasovima projektu Solarni suncokreti stručnjaci u području komunikacija DT Grupe nagradili su univerzalnost i sveobuhvatnost toga projekta te višestruku vrijednost i relevantnost u području društvene odgovornosti – od komunikacijske kvalitete, preko ekološke komponente do njegova doprinosa edukaciji najmlađih.

Podijeli objavu
Prethodni članakGrey Entourage nova je digitalna agencija Grey Zagreba i Ide Pandur
Sljedeći članakAlexa-rang i zašto vas ne bi trebao brinuti ako ste oglašivač ili vlasnik stranice
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.