MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

25. studenog 2015.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine, obilježava se u znak sjećanja na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s partnerima i ove godine planira obilježiti navedeni Dan.

Cilj obilježavanja je upozoriti i senzibilizirati cjelokupnu javnost na problematiku i posljedice kako nasilja prema ženama tako i na druge vrste i oblike nasilja, diskriminacije i netolerancije te potaknuti građane na prijavljivanje nasilja.

Tim povodom, 25. studenog 2015. godine u Amfiteatru Ravnateljstva policije u Zagrebu, Ilica 335, Ravnateljstvo policije zajedno s partnerima organizira tribinu na kojoj će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci različitih profila na temu prevencije nasilja, dok će studenti antropologije i kriminalistike u radu tribine dati osvrt na problematiku nasilja iz perspektive mladih i pokušati predložiti moguća rješenja.

Planiranje ove aktivnosti prati ciljeve Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2011. do 2016. godine.

Vezane vijesti: